Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisi 2 aylık tadilat nedeniyle kısmi olarak kapatılmıştı. Yazılı ve görsel medyada acil servisin kapatılmasında asıl gerekçenin personel yetersizliği olduğu yönündeki haberler yer aldı. Kamuoyunda yankı uyandıran bu iddialar üzerine açıklama yapan üniversite rektörlüğü, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Rektörlük, hastanede personel eksikliği olmadığını ve tadilatın ardından acil servisin 14 tabiple hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi hakkında rektörlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Üniversitemiz Hastanesi (Dokuz Eylül  Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi) Erişkin Acil Servisi ile ilgili kamuoyuna son dönemde yansıyan bazı yazılı ve görsel medya haberleri ile ilgili olarak, aşağıda yer alan açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur:

Tadilat ivedilikle tamamlanacak

Bilindiği üzere, Üniversitemiz Hastanesi Erişkin Acil Servisi, vatandaşlarımıza uzun yıllardır hizmet veren ve yıllar içerisinde yenilenme ihtiyacı hasıl olan bir yapıya sahiptir. Bu noktada, sağlıkta kalite standartları gereğince yapılan denetlemelerde ortaya çıkan düzeltme ve yenilenme gereksinimi uyarınca Hastanemizde tadilat projelendirme çalışması başlatılmış olup, bu tadilat ivedilikle tamamlanacaktır.

Personel ihtiyacı hakkında

Söz konusu haberlerde bahsedilen personel ihtiyacı hususunda ise; servisimizin tadilat sürecinde hastanemize müracaat eden kritik hastalar (kırmızı alan hastaları) haricindeki elektif hastalara, ilgili anabilim dallarının polikliniklerinden destek alınarak müdahale edilmekte ve hizmet verilmektedir.

Tabip istihdamı yapılacak

Bu süreçte, Tıp Fakültemiz Acil Tıp Anabilim Dalına tabip istihdamı için 5 acil tıp uzmanı başta olmak üzere, toplam 14 tabip kadrosu ağustos ayı başında ilan edilen T.C. Sağlık Bakanlığı Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamına dahil edilmiş olup; bu tabiplerin 15 Eylül tarihine kadar göreve başlamaları beklenmektedir.

Öte yandan, mevcut gereksinimleri ivedilikle karşılamak için, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak, 3 acil tıp uzmanı görevlendirilmiştir. Bu uzman hekimlerin de 15 Ağustos tarihine kadar görevde olmaları beklenmektedir.

Bu noktada, vatandaşlarımıza hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: BÜLTEN