Vatandaşlar son yıllarda farklı dolandırıcılık sistemleri ile karşılaşmaya başladı. Bunlardan biri de aynı telefon numarası ile ikinci bir SIM kartın çıkarılması oldu. Bu sayede kişilerin tüm iletişim ağları ele geçiriliyor ve dolandırıcılıktan, kriminal suçlara kadar her türlü işlem için bu numaralar kullanılıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, “Son günlerde gündemde olan SIM kart sahteciliği sadece sade vatandaşa değil, iş insanları ve siyasilerin de başına sıklıkla gelen bir durum. Bu bize, telekom operatörlerinde ciddi bir güvenlik açığı olduğunu gösteriyor. Vatandaşın kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi büyük risklere yol açıyor.

Kimlik fotokopisi verilen her nokta ciddi bir risk teşkil ediyor. Bu verilerle sahte plastik kimlik kartı üretilip, GSM bayisinden aynı numarayla adınıza hat çıkartılıyor. biOnay olarak, sahtecilik işlemlerinin önüne geçilmesini sağlayacak teknolojimizle Telekom operatörleri başta olmak üzere bu riskleri ortadan kaldırabiliriz. Çipli kimlik kartı kullanımıyla parmak izi doğrulaması yapılması olası sahteciliğin önüne geçilmesini sağlıyor” dedi.
 

Muhabir: Orçun BULDAÇ