CHP Kemalpaşa’dan İmamoğlu’na destek:Bu süreci büyütecek, zulm edenlere itaat etmeyeceğiz CHP Kemalpaşa’dan İmamoğlu’na destek:Bu süreci büyütecek, zulm edenlere itaat etmeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 yıl önce aldığı diplomasının iptal edilmesinin ardından, gözaltına alınması İstanbul'da siyasi ve hukuki bir gerilimi yeniden gündeme taşıdı. İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının hemen ardından İstanbul'a giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye binası üzerinde anlamlı bir pankart asma kararı aldı.

Efes Selçuk’tan güçlü mesaj: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yaşanan sürecin hukuksuz olduğunu vurguladı. Sengel, Ekrem İmamoğlu'nun halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu ve bu sürecin kabul edilemez olduğunu belirtti. "Yaşadığımız süreç hukukun, demokrasinin ve halk iradesinin yok sayılmasıdır" diyen Başkan Sengel, İmamoğlu'nun tutsak edilmesinin halkın iradesine yönelik bir darbe olduğunu ifade etti.


Sengel, bu süreçte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" sözünü anımsatarak, belediye binası üzerine bu sözün yer aldığı pankartı astıklarını duyurdu. Bu hareketin, İmamoğlu’nun seçimle kazandığı görevi sürdürme hakkına sahip olduğuna inandıklarının bir simgesi olduğunu belirtti.

"Halkın gönlündeki Cumhurbaşkanı adayı"

Başkan Sengel, Ekrem İmamoğlu'nun sadece bir belediye başkanı değil, halkın gönlündeki Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi. "Ekrem İmamoğlu sandıktan dört kere zaferle çıkmış, Cumhurbaşkanı olarak da beşinci kez yine zaferle çıkacaktır" ifadeleriyle İmamoğlu'na olan desteğini yineledi.

Kaynak: EFES SELÇUK BELEDİYESİ