Semra İğtaç- Eski Milli Savunma Bakanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın, bir etkinlikte yaptığı “Eğitimin amacı bilgi değil, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır” açıklamaları büyük tepki topladı. Akar’ın sözleri, özellikle laik ve bilimsel eğitim savunucuları tarafından eleştirilirken, Eğitim-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Şen de bu açıklamalara karşı sert bir yanıt verdi.

Şen, İz Gazete’ye yaptığı açıklamada Akar’ın ifadelerini Cumhuriyetin laik ve bilimsel eğitim anlayışına doğrudan bir saldırı olarak nitelendirdi. “Laik, bilimsel, çağdaş, kamusal ve parasız eğitimin tam aksine yapılan bu açıklamalar, geleceğimiz olan çocuklar üzerinde korku salmaya yönelik. Oysa bizim amacımız, çocuklarımıza bilimin ve aklın ışığında rehberlik etmek olmalı” dedi.

Eğitim dini ve manevi öğretilere dayandırmaya çalışılıyor

Eğitimin bireyi özgürleştiren, sorgulama yetisini geliştiren bir süreç olduğuna vurgu yapan Şen, Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü hatırlatarak, eğitimin hedefinin ulusu çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak olduğunu belirtti. Şen, hükümetin ÇEDES ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli gibi uygulamalarla eğitimin amacını dini ve manevi öğretilere dayandırmaya çalıştığını savundu.

Son olarak, Eğitim-İş’in laik, çağdaş ve bilimsel eğitimden taviz vermeden mücadelesine devam edeceğini vurgulayan Özgür Şen, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın araştıran ve sorgulayan, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetişmeleri için mücadelemiz sürecek” dedi.

Muhabir: Semra İğtaç