Son günlerde zamlar peş peşe gelmeye başladı. İzmir'de ekmeğe, ulaşıma zam geldi. Suya zam gelmesi de beklenirken bunların dışında akaryakıt ve elektrik de zamlandı. Asgari ücrete ise ara zam yapılmıyor. Bunun gerekçesi ise 'enflasyonu artıyor' olarak açıklanıyor.

Akaryakıt ve elektrik zammı sonrası iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi kaçınılmaz olarak görülüyor. Ama maaşların yerinde sayması yine vatandaşın belini bükecek.

İzmir'de ekmeğe zam geldi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclisi, haziran ayı olağan toplantısında İzmir'de ekmeğe zam kararı aldı.

İZTO Ekmek ve Unlu Mamuller Grubunun önerisi ile İzmir'de 9 TL'den satılan 220 gram ekmeğin gramajı 200'e düşürülürken fiyatının da 10 TL olmasına karar verildi.

Buna göre İzmir'de 1 Temmuz'dan itibaren İZTO üyesi fırınlarda 200 gram ekmek 10 TL'den satılmaya başlanacak.

İzmir'de suya zam kapıda

İddiaya göre İzmir'de suya yüzde 40 zam gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Genel Kurulu suya zam önerisini görüşmek izin toplanacak.

İzmir'de ulaşıma zam geldi

İzmir'de ulaşıma geçtiğimiz günlerde zam geldi. Tam biniş 17.50 TL, öğrenci 7.50 TL, öğretmen 11,52 TL, 60 yaş 15,50 TL oldu.

Akaryakıta zam geldi: ÖTV zammı bekleniyor

Akaryakıt da zamdan nasibini aldı. Benzin ve motorinin fiyatı 42 TL'leri geçti. Üstelik Cumhurbaşkanı iptal etmezse temmuzda akaryakıta bir de ÖTV zammı gelecek.

Elektriğe zam geldi

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK), meskenlerde kullanılan elektiriğe 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 38 oranında zam yapıldığını bildirdi.

EPDK'dan yapılan açıklamada, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli omak üzere elektriğe zam yapıldı.

Açıklamada, "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektör abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapılmıştır" denildi.

Asgari ücretliye zam yok

Ancak 'enflasyonu artıracağı' gerekçesi ile asgari ücrete ara zam yapılmama kararı alındı. Temmuz ayında memur ve emekliye zam yapılacak, asgari ücretli ise 17 bin TL maaş almaya devam edecek. Asgari ücret zammı ile zam alabilen özel sektör çalışanları da zamdan nasibini alamıyor.

Kaynak: Haber Merkezi