Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Orta Vadeli Program’ın (OVP) önemli verilerini değerlendirdi. Yorgancılar, dezenflasyonist adımların ve mali disiplinin sürdürülebilir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayarak, 2025 yılına kadar sanayicilerin üzerindeki yüklerin hafifletileceğini belirtti. Ayrıca bütçe açığının, tasarruf tedbirleri ve yeni vergi paketleriyle daralacağını ifade etti.

Yorgancılar'ın açıklaması şu şekilde:

“Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın artırılması, gelirin toplumun tüm kesimlerine adil dağıtılması” olarak amacı tanımlanan 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Programda öne çıkan veriler; enflasyon, büyüme ve bütçe açığı oldu.
Dezenflasyonist süreçte, yapılan fedakarlıkların karşılığını gelecek seneden itibaren almayı ümit ediyoruz ki veriler de bunu teyit ediyor. Tabi ki, burada hem para hem de maliye politikalarının birbiriyle uyumlu şekilde kesintisiz hareket etmesi büyük önem taşımaktadır. 

Bütçe açığına yönelik tahminlerdeki gerilemenin, vergi paketleri ve kamuoyunun beklentisi olan kamu tasarrufundan kaynaklanacağı ve dezenflasyona destek olacağı inancındayım. Tasarruf sadece özel sektörde değil, kamuda da uygulanmalı ki, fedakarlık her kesimde dengeli olsun.

2. çeyrek büyüme oranındaki negatif sanayi verisi de gösterdi ki, bu yıl sanayicimiz ve ihracatçımız açısından çok zorlu geçti, geçmeye de devam ediyor. Ancak, 2025 yılının ilk yarısında enflasyonda hedefe yaklaşırsak, yatırımlar ve ihracatın üstündeki baskı da ortadan kalkacaktır. Bu da bizleri umutlandırmaktadır. O nedenle, enflasyonla mücadelede, para politikasını destekleyen tüm adımların da eşzamanlı atılmasını bekliyoruz.
OVP yol haritasıdır ve programa bağlı kalınmalıdır. Programın hazırlanmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’a, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e ve katkı koyan tüm Bakanlık ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Ülkemiz için hayırlı olsun."

Kaynak: BÜLTEN