CHP Genel Merkezi'ndeki tarihi görüşmenin ardından ANKA Haber Ajansı'nın CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücrete temmuzda ara zam talebi, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması, çay ve hububat fiyatlarının üreticinin beklentilerine göre yeniden düzenlenmesi gerektiği gibi pek çok ekonomik konuyu dile getirdi. 

Özel ayrıca, atanmayan öğretmenler ve özel okul öğretmenlerinin sorunları ile staj ve çıraklık mağdurlarının sıkıntılarını da Cumhurbaşkanı'na aktararak çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'la emeklilerin sorunları üzerine de konuşan Özel'in emeklilikte kademe bekleyenlerin durumu ile kira yardımı sona erecek olan depremzedelerin sıkıntılarını da görüşmede gündeme getirdiği öğrenildi.

Vergide adalet talebi için ortak yasal çalışma önerisi

Görüşmede Özel'in yurttaşın ekonomik taleplerinin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirttiğini kaydeden kaynaklar, CHP Genel Başkanı'nın vergide adalet talebini de dile getirdiğini ifade etti. Buna göre Özel, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını teklif etti. Özel’in çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, bunun yanında mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini Cumhurbaşkanıyla görüşmesinde dile getirdiği ifade edildi. Alınan bilgiye göre Özel, bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği de bildirildi.

CHP inisiyatif almaya hazır

CHP kaynakları, Türkiye’nin ağır bir ekonomik kriz yaşadığını, bu krizin 86 milyon vatandaşa maliyeti olduğunu belirterek üzerinde durulması gereken temel konunun bu maliyeti kimin karşılayacağı sorusu olduğunu belirtti. Kurmaylar; emeklilere, asgari ücretlilere zam yapılmayarak, tarım ürünlerine maliyetin altında alım fiyatları açıklanarak, krizin maliyetinin sadece yoksullara yüklenmesini, acı reçetenin dar gelirlilere ödetilmesini kabul etmediklerini vurguladı. Kaynaklar, ekonomik krizden mağdur olan toplum kesimlerinin yanlış politikalar nedeniyle daha fazla ezdirilmemesi için inisiyatif almaya hazır olduklarını, bunun zemininin de TBMM olduğunu aktardı.

Özel: Yeni anayasa toplumun beklentileri arasında yer almıyor

CHP lideri Özel’in görüşmede; Gezi Davası, Sinan Ateş ve Tahir Elçi cinayetleri, Emine Şenyaşar'ın adalet taleplerini ve Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması konusunu gündeme getirdiği bildirildi.
Özel görüşmede, yeni anayasa konusunun bugün yakıcı sorunlar yaşayan toplumun temel beklentileri arasında yer almadığını, bu konuda bir toplumsal mutabakat oluşması gerektiğine işaret ederek, yeni anayasa meselesinin tartışılması için önce mevcut Anayasa'ya ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına uyumun şart olduğuna ilişkin görüşlerini tekrarladığı öğrenildi.

Karşılıklı hediyeler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in aktardığına göre, Erdoğan tarafından CHP'ye Türkiye'nin farklı bölgelerinden zeytinyağı ve çifte kavrulmuş lokum hediye edildi. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yine Erdoğan tarafından Tan'a; özel kutuda fincan takımı hediye edildi. 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Paşabahçe’nin ''Gururla'' koleksiyonundan ''Payidar Gondol'' isimli parçayı hediye etti.
Görüşmede Türk kahvesi ve çay içildiği öğrenildi. 

Kaynak: ANKA