Elinde PULSAR marka, Z5 model saç kurutma makinesi olanlara duyuruldu. Bu ürünün elektrik çarpma testinden olumsuz not aldığı tespit edildi. İlan yayınlayan firma tüm ürünleri acilen toplatıyor. İlanda "Elinde bu ürünü bulunduran kişi veya kurumların adı geçen ürünün Elektrik Çarpması riski taşımasından dolayı söz konusu ürünlerin acilen kullanılmasının bırakılıp aşağıda unvanı, iletişim bilgileri ve adresi yazılı firmamıza göndermeleri önemle rica olunur" ifadelerini kullandı.

Pulsar Z5 Geri Toplatılıyor

Firmanın verdiği ilanda şu ifadelere yer verildi:

"Yukarıda fotoğrafı görülen PULSAR marka, Z5 model ürünün Elektrik Çarpmasına Karşı Koruma Deneyinin olumsuz sonuçlandığı tespit edilmiş ve 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu'nun 22. maddesi gereğince Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 08.05.2024 tarihli ve 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu'nun 16. ve 17. sayılı karan ile piyasaya arzın ivedilikle durdurulması, piyasada bulundurulmasının önlenmesi, piyasadan çekilmesi, geri çağrılması vb. kararları verilmiştir.
Elinde yukarıda bilgileri yazılı ürünü bulunduran kişi veya kurumların adı geçen ürünün "Elektrik Çarpması" riski taşımasından dolayı söz konusu ürünlerin acilen kullanılmasının bırakılıp aşağıda unvanı, iletişim bilgileri ve adresi yazılı firmamıza göndermeleri önemle rica olunur.
Ürünün intikaline ilişkin tüm masraflar tarafımızca karşılanacak olup 7223 sayılı Kanun'un 19 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince tarafınıza,
Ürünün, teknik düzenlemesine uygun, güvenli ve eş değer bir ürünle değiştirilmesi imkanı sunarız.


Firma Unvanı: Azra Grup Makine San. Tic. Ltd. Şti.
Adres: Meclis Mahallesi İlknur Sokak No: 8/1 Sancaktepe/Istanbul
Telefon ve Fax: +90 216 365 35 36 / +90 216 308 71 77
Elektronik Posta Adresi: [email protected]"

Editör: Esra Seyirden