Programa İzmirlileri selamlayarak başlayan Şansal Büyüka, “Türk futbolunun yaşayan 3 efsanesini bir araya getirdik. Ben bunu 45 yıldır yapamamıştım. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in birleştirici gücü ile bu üçlüyü bir araya getirdi. Kendisini tebrik ederim.” ifadelerini kullandı. 

Terim: Akıl ve parayı doğru kullanmak gerekir

Büyüka ilk olarak Fatih Terim’e Avrupa kupalarında son dönemde neden başarı kazanılmadığını sordu. Aradaki zihniyet farkına vurgu yapan Terim, ”Akıl ve parayı doğru kullanmak gerekir. Öyle olmasa sadece zenginler başarılı olurdu. Kendi ülkemizde oynanan futbol ile Avrupa’daki rakiplerin oynadığı futbol çok farklı. Saha aynı saha çim aynı çim, neden fark var. Çünkü zihniyet farkı var. Avrupa’da bir istikrar söz konusu. Avrupa’daki başarılar bu yüzden çok önemli” ifadelerini kullandı.

“İzmir benim için özel bir yer”

Büyük kulüpler ile Anadolu arasında giderek açılan farkla ilgili soruya yanıt veren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Öncelikle İzmir benim için de özel bir yer. Bunu belirtmek isterim. İzmir özelinde daha çok oyuncu yetiştirilebileceğini düşünüyorum. Bu konuda eğitim sistemi de bunu desteklemeli. Büyük takımların yarışması yeterli sanılıyor. Başka ülkelerde böyle değil. PSG, parası olmasına rağmen başka takımlar şampiyonluk olabiliyor. Bizde transferler konuşuluyor. Türkiye eğer kurumsal bir yapıya kavuşursa bu sorunların hepsinin çözüleceğine inanıyorum” dedi. 

‘Herkesin Sepil’i yok’

Bu noktada araya giren Fatih Terim, o sırada protokolde oturan Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil’e dönerek, “Herkesin bir Mehmet Sepil’i yok” dedi. Bu cümle salonda kahkahalara neden oldu. Bunun ardından Mustafa Denizli’nin soruyu duymaması üzerine Terim Denizli’ye bağırarak soruyu tekrarladı. Bu durum da salondaki tüm seyircilerin kahkahalarına neden oldu.

‘Yoğun maç programı takımları çok zorluyor’

Yoğun maç programı ile ilgili soruya yanıt veren Mustafa Denizli ise, “Ben bir Altaylıyım, ilk olarak bunu ifade etmek isterim. Sorunuza gelince, evet maç sayısı artıyor. Haftanın 7 günü maç yapılıyor. Bu doğru değil. İzmir’e bakınca burası futbolcu fabrikası idi. Benim kulübüm Altay artık futbolcu üretemiyor. Göztepe çok zorlukların ardından hakettiği yere geri döndü. Futbola genel anlamda bakıldığında, paranın önemi belki büyük ama geçmişe bakmak lazım. Bizlerin başarılı olduğu dönemde bu paralar asla yoktu. Şu anda gelinen noktada üst ve alt taraf olarak ikiye ayrılmış durumda. Bunun ortadan kalkması gerekir” diye konuştu. 

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ