Beşiktaş, gelecek sezon öncesi transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Gabriel Paulista, İstanbul’a geldikten sonra havaalanında kartal pozu vererek siyah-beyazlı taraftarlara selam gönderdi. Ardından konaklayacağı otele doğru hareket eden Paulista, sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacak.

Gabriel Paulista kariyeri

33 yaşındaki deneyimli stoper Gabriel Paulista, futbol kariyerine Brezilya'da EC Vitoria'da başladı. Uzun boyu (1.87 metre) ve güçlü fiziği ile dikkat çeken stoper, 2013 yılında EC Vitoria'dan 3.3 milyon euro karşılığında La Liga ekibi Valencia'ya transfer olarak Avrupa macerasına adım attı. Arsenal'da geçirdiği dönemde Premier Lig'in sert oyununa uyum sağlayan Paulista 2015 yılında İngiliz devi Arsenal tarafından 15 milyon euro karşılığında kadroya alındı. 2017'de yeniden Valencia'ya transfer olan Paulista, 7 sezonun ardından bu sezon devre arasında 6 aylığına Atletico Madrid forması giydi.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Valencia ile 19 maça çıkan tecrübeli stoper, sezonun ikinci yarısında ise Atletico Madrid'de 5 maçta toplam 405 dakika forma şansı buldu. Kariyerinde toplam 421 maça çıkan Paulista, bu maçlarda 10 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Haber merkezi