Orçun BULDAÇ- Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 321'inci müsabakasına çıkıyor. UEFA Avrupa Ligi'nin 3'üncü haftasında İsveç ekibi Elfsborg'u konuk edecek olan sarı-kırmızılılar evinde galibiyet arayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında, grup aşamasındaki müsabakalarda, Yunanistan'ın PAOK takımını mağlup eden Galatasaray, daha sonra Letonya temsilcisi RFS ile 2-2'lik skorla berabere kaldı. Bu konumda Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin grup aşamasında 8'inci sırada yer alıyor.

RAMS Park'ta oynanacak olan müsabakayı, Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Matej Jug yönetecek. Jug'ın yardımcılığını ise, aynı federasyondan Manuel Vidali ve Matej Zunic üstlenecek. İstanbul temsilcisi, 2021-2022 sezonundan bu yana "Kupa 2"de 16 karşılaşmaya çıktı. Galatasaray, bu karşılaşmaların 7'sini kazanırken 7'sinde berabere kaldı. Galatasaray, yalnızca 2 maçta rakiplerinin üstünlüğünü engelleyemedi. Bu istatistiklere göre Galatasaray'ın kağıt üzerinde daha güçlü olduğu Elfsborg'a karşı rahat bir galibiyet alması bekleniyor.

Maç saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray'ın Elfsborg'u konuk edeceği müsabakaya dair bilgiler şu şekilde:
Maç saati: 17.30
Stadyum: RAMS Park(Galatasaray)
Yayıncı kuruluş: TRT1 (naklen, şifresiz)

Muhtemel 11'ler

Teknik adam Okan Buruk'un iç sahada oynayacağı müsabakaya şu kadro ile çıkması bekleniyor:
Galatasaray: Günay, Kaan, Davinson, Abdülkerim, Berkan, Torreira, Sara, Barış, Yunus, Icardi, Osimhen.
Elfsborg cephesi için yapılan kadro tahminleri ise şu şekilde:
Elfsborg: Pettersson, Hedlund, Buhari, Henriksson, Yegbe, Hult, Ouma, Qasem, B. Zeneli, Baidoo, A. Zeneli.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ