İzmir’in önemli bulvarlarından biri olan Pakistan Bulvarı’ndaki aydınlatma direklerinde, kapalı alanda olması gereken kabloların açıkta durmasını gazetemiz gündeme taşımıştı.

İzmir'in göbeğinde ölüm tehlikesi: Elektrik kabloları açıkta duruyor İzmir'in göbeğinde ölüm tehlikesi: Elektrik kabloları açıkta duruyor

Gıda Çarşısı’nın giriş ve çıkış noktalarını birbirine bağlayan Pakistan Bulvarı, gerek yapılmayan çevre düzenlemeleri gerekse de bölgede bulunan inşaatların da etkisi ile kaderine terkedilmiş bir durumda. Konak Gıda Çarşısı’nın yakınlarındaki bin 400 metrelik caddeyi kapsayan alanda bulunan aydınlatma direklerinin kabloları ise ölüm saçıyor.

Gediz Elektrik harekete geçti

Yapılan haber üzerine Gediz Elektrik harekete geçti, kablolar güvenli bir şekilde kapatıldı. Böylece olası bir facianın önüne geçilmiş oldu. 

Ne olmuştu?

Alsancak’ta sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapılmış, onu kurtarmak isteyen arkadaşı İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığılmıştı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirmişti. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi