Kocaeli'de AKP'li Gebze Belediyesi’ne ait barınakta yaşanan hayvan ölümleri gündemdeki yerini korurken, bu kez Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Hayvan Barınağı'ndan gelen görüntüler tepkilere yol açtı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde barınaktaki ölü kediler yer alırken, köpeklerin ise dışkı ve idrar içinde korku dolu bir ortamda yaşadıkları gözler önüne serildi.

Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma ve Yaşatma Derneği (Haydiko) sosyal medyadan şu ifadelere yer verdi: 

"Ümraniye Hekimbaşı Barınağı! Bir çok hayvan ölmüş, bir çoğu can çekişiyor. Katliam Yasası ile sokaklardaki kedi ve köpeklerin toplanıp bakılacağı merhamet dolu barınaklarımız bunlar... İstanbul böyleyse Anadolu nasıl düşünmek lazım... Hukuki ve fiziki olarak elimizden geleni yapmak üzere harekete geçtik. AYM yasanın iptali için daha ne olmasını bekliyor acaba...."

Gebze’deki skandalın ardından İstanbul’daki bu barınakta da benzer sahnelerin yaşanması hayvanseverleri ve vatandaşları harekete geçirdi. Barınağın mevcut durumu ve yetkililerin ihmalleri üzerine yetkili mercilere şikayetler artarken, barınaklardaki hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çağrılar yapıldı.

Ümraniye Belediyesi'nden açıklama geldi

Ümraniye Belediyesi tarafından, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde tedavi altındaki hayvanların görüntülerinin izinsiz kayda alındığı ve yanlış bir izlenim oluşturulduğu belirten açıklamada bulundu. Açıklamada, bakımevinin haftanın 6 günü belirli saatlerde vatandaşların ziyaretine açık olduğu ve bu zaman dilimlerinde sahiplendirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Yasal işlem başlatılacağını kaydedilen açıklamada şöyle dendi: “Bu görüntüler, hayvanların bakımsız olduğu gibi bir algı oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bakımevimizde tedavi görmekte olan hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçleri devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir. Bu tür eylemler, gerçek durumu çarpıtma niyeti taşıyan girişimlerdir. Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'miz, her zaman hayvanseverler ve ilgili derneklerle işbirliği içinde, sokak hayvanlarının rehabilitasyon süreçlerini titizlikle yürütmeye devam etmektedir. Merkezimize izinsiz giriş yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Yanlış bilgilendirmelere karşı duyarlı olmanızı rica ediyor ve her zaman hayvanlarımızın iyiliği için büyük bir özenle çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz."

Kaynak: HABER MERKEZİ