SEMRA İĞTAÇ- CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü, CHP lideri Özgür Özel'in Ankara'daki grup toplantısında verdiği talimatı uygulayarak İzmir'de dikkat çeken bir eylem gerçekleştirdi. İlçe örgütü üyeleri, saat 21.00'de otobüste telefonlarının ışıklarını açarak dikkat çekici bir protestoya imza attı. 

Eylemin yeri ve zamanı konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığını belirten örgüt üyeleri, bu şekilde seslerini duyurmayı amaçladıklarını ifade etti. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı, bu eylemin genel başkanın talimatlarına sadık kalınarak düzenlendiğini ve partinin direniş ruhunu yansıttığını belirtti.

CHP Güzelbahçe ilçe Başkanı Devrim Seyrek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda biz Ankara-İzmir yolundayız. Bugün grup toplantısında genel başkanımızı canlı izledik. Bu grup toplantısında bize bir talimat verdi. Bu gece saat 9'da eğer geçinemiyorsak, eğer emeklilerin maaşını hala arttıramıyorsak, itiraz edin. Bunu da bugün ışıklarınızı açıp kapatarak yapın. Biz de neresi olursa olsun genel başkanımızın talimatını uygulamak istedik. Bugün otobüsteyiz, tüm Güzelbahçe örgütü burada. Meclis üyeleri ve yönetim grubu da burada. Şimdi bu örgütün, Güzelbahçe örgütünün, İzmirli'ye, Türkiye'ye bir mesajı var.”

Mesajın sonunda telefon ışıkları açıp kapatıldı.

Özel çağrı yapmıştı

CHP lideri Özgür Özel, bugün gerçekleştirilen grup toplantısında yurttaşlara çağrıda bulunarak, "Bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan, emekliye zam istiyorsan, asgari ücrete zam istiyorsan, ışıkları yakın ve kapatın" ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Semra İğtaç