Buca Kent Konseyi Başkanı Cem Unutmuş, Buca Belediyesi tarafından yer ve bütçe başta olmak üzere iletişim taleplerine yanıt alamadıklarını belirterek, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Foça Kent Konseyi Başkanı Göksel Acar ve Aliağa Kent Konseyi Başkanı Cihan Pazarcı da katılırken birçok kent konseyi başkanı destek mesajları yolladı.

10 gün sürecek

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve belediye bürokratlarına yönelik yaşanılan sürece dair çözüm önerilerinde bulunan Unutmuş, muhatap alınmadıklarını belirtti. Yaşanılan süreci CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e aktarmak üzere Adalet Yürüyüşü başlatacağını açıklayan Unutmuş, 10 gün sürecek Adalet Yürüyüşü sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere diğer siyasi parti liderleri ile görüşmek istediğini belirterek, Türkiye'de kent konseylerinin sorun ve sıkıntılarının görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

Engelliler yirmi dakikada kent konseyi odasına ulaşıyor

Bir süredir Buca Kent Konseyi'nin çalışma alanlarında sıkıntılar yaşandığını ifade eden Unutmuş, "Engelli Meclisi'nin özellikle kullanması gereken Engelli Asansörü'nün bozuk olması, engelli bireylerin konsey odasına ulaşmak için araç girişi yapılan garaj girişine giderek rampadan geçip asansör bekleyip yirmi dakikada yakın bir sürede 7. kata ulaşabilmesi, ilgili yasa gereği belediye meclis gündemine alınması gereken konsey gündem maddelerinin ve çözüm önerilerinin meclis gündemine alınmaması, kent konseyine yapacağı faaliyetler için bütçe bulunamaması, belediye meclis gündemine alınarak karara bağlanması gereken hususların bürokratlarca meclise taşınmadan geri çevirmesi ve meclisin yok sayılması vb. gibi birçok sorun ve sıkıntı var" dedi.

Belediye başkanından randevu alamıyoruz

Açıklamasında "Ülkemizde sivil demokrasinin yansıması olan kent konseylerinin faaliyetlerini icra edebilecek koşul ve şartları sağlayabilmeleri için ciddi mücadeleler vererek savaşması gerekiyor" ifadelerini kullanan Unutmuş, "Sorun ya da sıkıntılara karşın kendi imkanlarımızla çözüm önerileri getiriyoruz, belediye başkanına hibe bularak projeler geliştireceğimiz alanları anlatmak istesek de çözüm önerilerimiz rahatsızlık yaratıyor. Bazı şanslı konsey başkanları her söylediklerini dikkate alan başkanlarla çalışıyor ve o belediye başkanları çok önemli başarılara imza atıyor. Bakınız; Mustafa Bozbey. Bizim en büyük sorun ve sıkıntımız yok sayılmamız! İki aydan fazla bir zamandır Kent Konseyi ve tüm meclisleri Belediye Başkanı'ndan randevu alamıyor! Biz; ekip arkadaşları ve mesai arkadaşları olsak da yok sayılıyoruz" şeklinde konuştu.

Çözüm önerilerimiz yanıtsız bırakılıyor

Unutmuş açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Ortak çalışma, ortak yönetim, ortak yaşam alanlarımızda CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in görüşlerimizi yok saymayacağını düşünüyoruz. Belediye başkanımızın otuz saniyede çözeceği bir sorunu günler, haftalar, aylar ve senelerce konseylerde çözmeye çalışıyoruz. Sorunların çözümü için her yolu denedik, belediye başkanına tekrar haber yolladık, haber yolladığımız yetkili Talepleriniz nelerdir' diye sordu. 'Yasal haklarımızın tanzimi, hizmet binamız ve bütçemizin tanımlanması' dedik. Ülkemizdeki her kent konseyinin yaşayabileceği sorunlar bunlar, etkili iletişimle çözüleceğini düşünüyoruz ancak başkan çözüm önerilerimizi maalesef yanıtsız bırakıyor."

Kaynak: Haber merkezi