Fransız yetkililer, yaklaşık 65-70 göçmeni taşıdığı öne sürülen küçük bir teknenin Fransa'nın kuzey kıyısında Boulogne-sur-Mer bölgesinin yakınlarında bulunan Manş Denizi'nde alabora olması sonucu teknede bulunan en az 12 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini bildirdi.

70 kişiyi taşıyordu: Ölü sayısı artabilir

Yetkililer, birkaç kişinin kurtarıldığını ancak durumlarının ciddi olduğunu söyleyerek, ölü sayısının artabileceğine ilişkin uyarıda bulundu. En az iki kişinin ise hala "kayıp" olduğu bildiriliyor. Yaralıları tedavi etmek üzere bir ilk yardım merkezinin kurulduğu Boulogne-sur- Mer'in banliyösü Le Portel'in Belediye Başkanı Olivier Barbarin, teknenin altının yarıldığını açıkladı.

Boulogne-sur-Mer Belediye Başkanı Frederic Cuvillier de "Yaklaşık 70 kişiyi taşıyan bir tekne kıyılarımızda battı. Ne yazık ki henüz kesinleşmeyen bilanço ağır" dedi.

Ocak'tan bu yana 25 kişi hayatını kaybetti

Fransa'nın görevden ayrılan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, kayıp kişilerin bulunması için tüm hizmetlerin seferber edildiğini söyledi. Darmarin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Pas-de-Calais'de, Wimereux açıklarında korkunç bir tekne kazası meydana geldi. 12 ölü, 2 kayıp ve çok sayıda yaralı var. Tüm devlet hizmetleri, kayıpları bulmak ve mağdurlarla ilgilenmek için seferber olmuş durumda" ifadelerini kullandı. Fransız Denizcilik Müdürlüğü ise teknede 65 kişinin olduğunu, 12 kişinin öldüğünü ve 50’den fazla kişinin kurtarıldığını kaydetti.

Ocak ayından bu yana 25 kişinin Manş Denizi’nden karşıya geçmeye çalışırken hayatını kaybettiği bildirildi.

Kaynak: ANKA