Yiğit SÜTCÜ- Süper Lig’e yükseldikten sonra yeni sezon hazırlıklarına Slovenya’da devam eden Göztepe’de Başkan Rasmus Ankersen bir basın toplantısı düzenledi. Ankersen, transfer stratejisine yönelik "Elimizde gerçekten iyi seçenekler var. Umarım bu oyuncuları en kısa zamanda tanıtabiliriz, ancak transfer süreci zaman alabilir. Bir süpermarkete gidip istediğiniz ürünleri hemen bulamayabilirsiniz. Biz kaleci konusunda ilk etapta  Türkiye’nin en yetenekli kalecisi olarak gördüğümüz Arda’yı düşündük. Ama teknik heyet talep ederse, Mateusz Lis’in yeniden kiralanması da mümkün olabilir." ifadelerini kullandı

Paul Onuachu değerinde satılacak

Ankersen, Trabzonspor’un Southampton’dan transfer etmek istediği Paul Onuachu hakkında da açıklamalarda bulundu.  Onuachu’nun transferinin doğru bir fiyata yapılması gerektiğini belirten Ankersen, "Ferrari almak istiyorsanız, Ferrari fiyatını ödemeniz gerekir, Paul önemli bir değer, onu değerinde bir fiyata satmak istiyoruz” dedi. Danimarkalı iş insanı, ”Kulüp stratejilerinin doğru anlatılması gerektiğine inanıyorum. Göztepe’de süper yıldız transferi gibi bir politikamız yok. Hedef dengeli bir takım kurmak, bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Premier Lig’e açılan bir kapı olarak görülecektir

Göztepe’nin transfer politikası hakkında açıklamalarda bulunan Ankersen, "Elimizde gerçekten iyi seçenekler var. Umarım bu oyuncuları en kısa zamanda tanıtabiliriz, ancak transfer süreci zaman alabilir. Bir süpermarkete gidip istediğiniz ürünleri hemen bulamayabilirsiniz" şeklinde konuştu. Göztepe’yi Avrupa’nın ve dünyanın en iyi takımlarından biri olarak gördüklerini ifade eden Ankersen, oyuncuların Göztepe’yi Premier Lig’e açılan bir kapı olarak göreceklerini ifade etti. Ankersen, bu fikri “Örneğin bir oyuncu Türkiye’den ve Bundesliga’dan teklif alınca, ilk etapta Alman ligini seçiyor. Ama bu takım Göztepe olunca, oyuncu Southampton ile olan ilişkiyi öngörerek bu transferi Premier Lig’e açılan bir kapı olarak görecektir. Bu durum sporcunun performansını da artıracaktır" şeklinde açıkladı. 

Üçüncü hazırlık maçında ilk galibiyet

Öte yandan sezon hazırlıklarını Slovenya'da sürdüren sarı kırmızılılar, İngiliz ekibi Luton Town'u 3-2 yenmeyi başardı. Ancak, İzmir temsilcisinin üçüncü maçında da kalesini gole kapatamaması büyük bir eksiklik olarak ön plana çıktı. Radomlje Spor Parkı'ndaki karşılaşmaya Arda Özçimen, Djalma Silva, Taha Altıkardeş, Heliton, Koray Günter, Nazım Sangare, Anthony Dennis, Isaac Solet, Yalçın Kayan, Romulo Cardoso ve Kubilay Kanatsızkuş 11'iyle başladı. Sarı-kırmızılı ekip, 25. dakikada Kubilay Kanatsızkuş ve 29. dakikada Romulo Cardoso’nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı. İkinci devrede 54. dakikada Yalçın Kayhan'la farkı 3'e çıkaran İzmir temsilcisi, 73. ve 90. dakikalarda Zack Nelson'ın gollerine engel olamayarak müsabakadan 3-2 galip ayrıldı. Göztepe, Slovenya’daki son hazırlık karşılaşmasını 24 Temmuz Çarşamba günü Hırvatistan'dan NK Istra 1961 takımıyla oynayacak.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ