Yiğit SÜTCÜ- Sarı kırmızılılar, cumartesi günü oynanacak zorlu mücadele öncesi çalışmalarına devam ediyor. Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde gerçekleşen çalışmalarda, özellikle hücum setlerinin çalışıldığı öğrenildi. 3-0 kazanılan Kayserispor maçının ardından basın toplantısında konuşan teknik direktör Stanimir Stoilov, hücumda yapılan basit hatalara ve kaçırılan gollere dikkat çekmiş, bu konuda çalışmalar yapacaklarını ifade etmişti.

Savunma aksiyonları olumlu, ama…

Göztepe, Kayserispor karşısında özellikle orta sahada son derece başarılı savunma aksiyonları gerçekleştirmişti. Topla oynama oranında Kayserispor, topla oynama  yüzdesinde  63’e kadar ulaşsa da, etkili savunma karşısında poziyon bulmakta zorlanmıştı. Ancak bu savunma başarısını gölgeleyenbir unsur ön plana çıktı. 

Kolay kart görüyorlar

Pekçok spor otoritesine göre maçın oyuncusu seçilen Isaac Solet, Dennis ile birlikte başarılı savunmanın kilit adamları durumunda. Ancak 2 oyuncu da kolay kart görme gibi bir alışkanlığa sahip. Kayserispor maçında da sarı kırmızılılarda sarı kart gören ikili, bu konuda teknik heyeti endişelendiriyor. 

Hakem de kolay kart gösteriyor

Zorlu mücadeleyi yönetecek Mehmet Türkmen’in karnesine bakınca, kart kullanmaktan pek çekinmeyen bir hakem olduğu anlaşııyor. Türkmen, bu sezon Trendyol Süper Lig’de 4 maç yönetti. İstanbul Bölgesi hakemlerinden Türkmen, bu 4 maçta 18 sarı 2 de kırmızı kart gösterdi. Göztepe teknik heyetinin başta Solet ve Dennis olmak üzere tüm oyuncuları kolay kart görmemesi konusunda uyardığı öğrenildi.

Muhabir: Semra İĞTAÇ