YİĞİT SÜTCÜ- Süper Lig’in ilk maçında Antalyaspor deplasmanına çıkacak Göztepe’de hazırlıklar sürüyor. Sarı kırmızılılar ilk maç öncesi çalışmalarına Urla’da bulunan Adnan Süvari Tesisleri’nde devam ediyor. 2 sezon sonra yeniden Süper Lig’de ilk defa sahaya çıkacak teknik heyet ve futbolcuların idmanlardaki hırsı dikkat çekiyor. Önceki hafta rahatsızlığı sebebiyle Kayserispor ile oynanan maçta takımın başında yer alamayan teknik direktör Stanimir Stoilov’un da idmanda yer alması camiaya derin bir nefes aldırdı.

Bilet fiyatları isyan ettirdi

Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu'nda oynanacak mücadele cumartesi akşamı saat 21.45’de başlayacak. Müsabaka öncesi bilet fiyatları da açıklandı. Antalyaspor tribünleri için fiyatlar 500 TL ila 1.300 TL arasında açıklanırken, Göztepe taraftarının yer alacağı tribün için bilet fiyatı 650 TL olarak açıklandı. Göztepeli taraftarlar açıklanan fiyatları fahiş bulurken, aynı kale arkası tribünde fiyat değişikliğinin sebebini de sorguladılar. 

Göztepe taraftar grupları akşam saatlerinden itibaren uygulanan bilet fiyat politikasını protesto ettiler. Ardından tüm taraftar grupları ortak bir açıklama ile konu hakkındaki düşüncelerini paylaştılar. ”Taraftar ile güzel” etiketi ile yapılan paylaşımda sert ifadelere yer verildi. 

Göztepe taraftar gruplarının yaptığı paylaşımda, ”Süper Lig’e kavuştuk derken, fahiş bilet fiyatlarını hayretler içerisinde karşıladık. Göztepe ve Antalyaspor tribünlerine uygulanan bu fiyat politikası kabul edilemez. Bilet fiyatları makul ölçülerde revize edilmelidir. Türkiye Futbol Federasyonu, fahiş bilet fiyatlarına dur demezse, gelecek yıllarda futbol, aynı golf gibi zengin sporu olacak. Statlara gelecek insan bulamayacaksınız. Futbolun marka değeri ve ülkemizde daha fazla insanın maça gidebilmesi için bilet fiyatlarına ekonomik ölçülerde bir standart getirin.” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ