Çeşme’nin geleneksel yat yarışı Arkas Aegean Link Regatta sekizinci yılında da Çeşme’yi renklendiriyor. Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK ve IC Çeşme Marina’nın, Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi ve Çeşme’de bu sporun daha aktif hale gelmesi için güçlerini birleştirerek düzenlediği yarış bu yıl yine IRC ve destek sınıfının yanı sıra J70 sınıfı yatların rekabetine de sahne olacak.

Yedi yılda 300’den fazla yat, 3 bine yakın yarışçının katıldığı Arkas Aegean Link Regatta’nın bu yıl ana sponsorluğunu Arkas Line üstlenirken Corendon, Cevher ve FAMM Urla ise co-sponsorlar olarak güçlerini yelken sporuna katkı için birleştiriyor.

Gündüz denizde rekabet akşam karada eğlence

13 ağustos akşamı IC Çeşme Marina tarafından Çeşme Marina Yacht Club’ta gerçekleştirilecek açılış kokteylinin ardından ertesi gün start verilecek yarışın ilk gününde takımlar Corendon Yarışı’nda coğrafi ve şamandıra rotasında rekabet edecek. Yelkenciler ikinci gün ise iki şamandıra yarışına sahne olacak Cevher Yarışları’nda bitiş çizgisini ilk geçen olmak ve Cevher Kupası’nı almak için mücadele edecek. Yelkenciler, yarışların ardından ise Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Cevher Sokak Lezzetleri etkinliği için seyir terasında buluşacak.

Yarışların üçüncü günü 16 Ağustos’ta J70 sınıfı yatların rekabeti Çeşme kıyılarını renklendirirken karada şenlik havası esecek. Yarışları izlemek isteyen yelkenseverler Dilaila Beach’te gerçekleşecek Corendon Festivali’nde buluşurken yelkenciler, günün sonunda gerçekleşecek Corendon Kupası ve J70 Kupası olmak üzere çifte ödül töreninde kupalarına kavuşacak.

Ilıca’da büyük final

Dördüncü gün 17 Ağustos’ta yine Ilıca-Şamandıra ve Ilıca- IC Çeşme Marina olmak üzere iki yarış, beşinci ve son gün, 18 Ağustos’ta ise IC Çeşme Marina önünden yapılacak tek yarışın ardından kazananların belirleneceği Arkas Aegean Link Regatta’da kapanış partisi bu yıl bir sürprizle geliyor. "Overall Kategorisi”nde ödül alanların kupalarına kavuştuğu Ilıca Meydanı’nda gerçekleşecek kapanış partisinde sanatçı Mirkelam’ın sahne performansı ile unutulmaz bir akşam yaşanacak. Arkas Aegean Link Regatta’yı kazanan tekne kupanın bir yıllığına sahibi olacak. Bir yıl sonraki yarışta kupa yeni şampiyona verilecek. Yarışı üst üste beş yıl kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi olacak.

Kaynak: Bülten