İzmir’i Süper Lig’de temsil edecek Göztepe’de ilk iki haftanın maç günü ve saatlerinin belli olmasının ardından heyecan daha da arttı. Teknik heyet ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle fazlasıyla tedirgin. Lige Antalya deplasmanı ile başlayacak sarı kırmızılılar, İzmir’de ilk iç saha maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Bu maçın ardından Alanya deplasmanına gidecek olan İzmir temsilcisinin, rakipleri ile olduğu kadar sıcak havayla da mücadele etmesi gerekiyor. 

Zemin bakımına özen gösteriliyor

Bir taraftan transfer çalışmalarını sürdüren Göztepe yönetimi, diğer taraftan da Stadyum’u zeminini sağlıklı tutabilmek için yoğun çaba sarfediyor. Yeni çimlerin yaz aylarında ekilmesinin ardından sürekli bakım halinde bulunan çimlere kimsenin çıkmasına izin verilmiyor. Pek çok etkinlik ve konser için kulübe başvurular yapıldığını belirten Göztepe CEO’su Kerem Ertan, bu tekliflerin tümünü kibarca reddettiklerini belirtti. Zira geçen sezon gerçekleşen bir mezuniyet töreni ardından zemin zarar görmüş, sarı kırmızılılar ilk iç saha maçını Akhisar Şehir Stadı’nda oynamak zorunda kalmıştı. 

Transferde kritik hafta

Göztepe’de transfer çalışmalarına da ara vermeden devam ediliyor. Slovenya kampı sırasında basınla konuşan teknik direktör Staminir Stoilov, en az iki forvet ve bir orta saha oyuncusu istediğini ifade etmişti. Lige 10 ağustos cumartesi günü Antalya deplasmanında başlayacak sarı kırmızılılarda, transfer açısından bu haftanın oldukça hareketli geçeceğini söylemek mümkün.

Fransa’dan güzel haber geldi

Öte yandan Göztepe Kulübü’nün yıldız cimnastikçisi Ferhat Arıkan, olimpiyat oyunlarında finale çıkmaya hak kazandı.  Fransa'nın başkenti Paris'teki Bercy Arena'da yapılan artistik cimnastik erkekler takım ve bireysel alet elemelerinde yarışan Ferhat Arıcan, organizasyonda finale yükselmeyi başardı. Arıcan paralel barda 15.033 puanla 7'nci tamamlayarak finale adını yazdırdı.

İkinci madalyayı istiyor

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tokyo 2020'den sonra yeniden finallere kalmayı başardığı için mutlu olduğunu söyledi, Başarılı sporcu, "Ailelerimiz, halkımız bizi hem buradan hem de televizyondan destekledi. Çok teşekkür ediyorum. Bu destekler çok önemli. Bireysel olarak yeniden bir tarih yazdım. İnşallah finallerde, elemelerde yaptığımdan daha iyi bir seri yapacağıma inanıyorum. İkinci olimpiyat madalyamı kazanmayı çok istiyorum.”  ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ