Sağlık kontrollerinde teknoloji kullanılacak. Zaman kaybı önlenecek. Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinde uzaktan muayenede yeni dönem başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin bedellerini karşılayacak.

Uzaktan muayene bedellerinin karşılanabilmesi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden randevu alınması gerekecek. Aynı hastanede, aynı hasta için günde en fazla bir uzaktan muayene bedeli SGK tarafından karşılanacak.

Uzaktan muayeneyi uzman hekimler yapacak. Bu kapsamda, sesli ve görüntülü sağlık değerlendirmesi gerçekleştirilecek. Hekimler, muayene sonrasında tedaviye yönelik e-reçete ile ilaç yazabilecek. Hastalara, bir hastaneye giderek yüz yüze muayene olmasını da önerebilecek. Uygulama kapsamında hastalar için rapor da düzenlenebilecek.

Uzaktan muayene kapsamındaki ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden alınabilecek. Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak kamu hastaneleri tarafından verilecek.

Kaynak: Haber Merkezi