YİĞİT SÜTCÜ - Hayvanseverler,içerisinde sokak hayvanlarının öldürülmesi maddesinin de yer aldığı '160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a yönelik protesto eylemlerine devam ediyor. Bu kapsamda İzmir’de Pazar günü bir miting düzenlenecek. 

Ortak açıklama yapıldı

Mitingi düzenleyen tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve öğrenci birlikleri ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada “Hayvanları koruma yasası adı altında çıkarılan, sokak hayvanlarını toplama kamplarına ve ölüme mahkûm eden Katliam Yasası ağustos ayında TBMM’den geçti. Yasanın iptali için açılan dava, Anayasa Mahkemesi’nde devam ediyor. Katliam Yasası, çocukları bahane ederek meşrulaştırılmaya çalışılsa da, çocuk istismarını aklayan, çocukları şiddete karşı koruyan yasalar iptal ediliyor, Narin’in failleri bulunamıyor. Evlerindeki çocuklar korunamıyor.” ifadeleri yer aldı.



Gücümüzü direnişin bir parçası haline getiriyoruz

Açıklamada şu ifadelere yerverildi: “Biz, sokak hayvanlarını ölüme mahkûm eden yasaya karşı mecliste, sokakta direnen; şiddete uğrayan hayvanların faillerinin cezalandırılması için davaları takip eden; hayvan, kadın, çocuk, doğa, emek, LGBTİ+ düşmanı iktidara karşı yaşamı yeniden kurmak için mücadele eden Yaşam Hakkı Savunucularıyız. Bir yandan kentin farklı noktalarında yasaya karşı kitlesel eylemler örgütlerken bir yanda mahalle inisiyatifleri ile yerellerden aldığımız gücümüzü direnişin bir parçası hâline getiriyoruz.” 

Kurtuluş tüm türlerin kurtuluşu

“Bu davet yaşamı yeniden kurmak için direnen hak savunucularına; Hayatlarından ve haklarından vazgeçmeyen kadınları, gökkuşağının tüm renkleri ile direnen LGBTİ+’ları, yaşam alanlarını yağmaya -talana teslim etmeyen doğa savunucularını,  patronlara karşı ekmeğine, emeğine sahip çıkan işçileri, yazın en sıcak günlerinde mücadele dersini öğretmenler verecek diyerek meclisin kapısına dayanan öğretmenleri, barışın sesini ülkenin dört bir yanında yükseltenler ile sesimizi birleştirmeye çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kurtuluş tüm türlerin kurtuluşu ile mümkün. Aynı sokağı, mahalleyi paylaştığımız sokak hayvanlarını toplama kamplarına ve ölüme mahkûm eden “Katliam Yasası”nın yürürlükten kaldırılmasını sağlamak, yürürlükten kalkana kadar da uygulanmasına engel olmak için Büyük İzmir Mitingi’nde buluşuyoruz.” 

Açıklamada imzası bulunan STK, Siyasi Parti ve Gruplar: 

-İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları
-Afalina
-İzmir Vegan Platformu
-Animalsave
-Pati çetesi
-Sehayder
-Hipder
-Hayad Foça
-Sesi Olun Sessizliğin Derneği
-Haytap
-Merhamet Bahçesi
-Efoder
-Çesal derneği
-Ares Hayvan Koruma ve Yaşam Derneği
-Polen Ekoloji
-Dohayder
-Evim olur musun
-Melek Hareketi
-Karaburun Evsiz Canları Derneği 
-Gönüllü Veteriner Hekimleri ve Teknikerleri Derneği 
-Pisiko Canların Malikanesi
-Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge ve Hayvan Hakları Grubu
Hayvan Hakları Çalışma Grubu
-Ege Üniversitesi Lavender LGBTIQ+ Topluluğu
-Ege Üniversitesi Vegan Topluluğu
-20 Kasım Trans+ İnsiyatifi
-İzmir LGBTİ+ Onur Haftası
-Minçoster TK (Top Kulübü)
-Üniversiteli Vegan Öğrenci Platformu
-İzmir Mor Dayanışma
-Kadın Savunması
-İzmir Feminist Kolektif
-Halkların Köprüsü Derneği
-Toplumsal Özgürlük Partisi İzmir İl Örgütü 
-İzmir Halkevleri
-Partizan
-Kılavuz
-Umut-Sen 
-Kaldıraç Hareketi 
-Sosyalist Kadın Hareketi 
-Güzeltepe Kadın Dayanışma Derneği
-İzmir Halkevci Kadınlar
-Sol Parti 
-TİP İzmir İl Örgütü 
-Direnişin Renkleri 
-Anarşistler 
-Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
-İzmir Kadın Platformu

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ