9-10-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bergama Tiyatro Festivali kapsamında ilk kez düzenlenecek KİOSK, Ege Bölgesi'nde tiyatro ve performans üreten yerel üreticileri Türkiye'deki sahne sanatları profesyonelleri ile buluşturmayı hedefliyor.

Profesyonel, yarı profesyonel, amatör tiyatro ekipleri ve üniversite kulüplerini kapsayan bu özel tiyatro vitrini yani showcase, kapasite geliştirme programı ile katılımcılara yeni ifade alanları sunarak, finansal, idari ve operasyonelbecerilerini geliştirme fırsatı tanıyor.

İzmir’in zengin kültürel atmosferi ve Bergama’nın köklü mirasından ilham alarak düzenlenecek etkinlikte, seçici kurul tarafından belirlenen oyun ve performanslar festival kapsamında sahne alacak. Ayrıca, üç gün boyunca sürecek atölye, panel, forum ve hızlı tanışma etkinlikleri ile tarafların birbirinden öğrenmelerine ve yeni ortaklıklar geliştirmelerine olanak sağlanacak.

Bergama Tiyatro Festivali ve İzmir Kültür Fonu ortaklığıyla hayata geçen KİOSK’a son başvuru tarihi 19 Temmuz 2024. Detaylı bilgi ve başvurular için bergamatiyatrofestivali/kiosk adresini ziyaret edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/kioskbergama/

KİOSK nedir?

KİOSK, Ege bölgesinde tiyatro ve performans üreten Bölgesel Üreticileri (profesyonel, yarı profesyonel, amatör, üniversite kulüpleri ve ekipleri) Türkiye’de sahne sanatları alanında üretim gösteren Sektör Profesyonelleri ile aynı platformda buluşturup, tanıştırıp, paylaşmalarını sağlamak ve bölgede faaliyet gösteren üreticilere yeni ifade alanları açmak amacıyla 9-10-11 Ağustos 2024 tarihlerinde Bergama Tiyatro Festivali kapsamında ilk kez gerçekleşecek bir showcase/kapasite geliştirme programıdır.

KİOSK, yeni sözlere alan açma, farklı kesimlerin bir araya gelmesi, deneyim aktarımı, kapasite gelişimi, finansal, idari, operasyonel yeni öğrenimler kazanma ve sürdürülebilir yapılar kurma hedefleri ile performans sanatları alanında gelişim potansiyeli taşıyan bu buluşmayı, İzmir’in değişen ve zenginleşen kültürel atmosferinde, Bergama’nın köklü kültürel mirasından beslenerek gerçekleştirme yaklaşımını benimsiyor.

KİOSK’a seçilecek oyun ve performanslar, açık çağrı sonucunda yapılan başvurular arasından bir seçici kurul tarafından belirlenecek. KİOSK; İzKF desteği ile Bergama Tiyatro Festivali ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Neler sunuyor?

Gösterim:

Seçilen oyun ve performanslar Bergama Tiyatro Festivali kapsamında showcase olarak sahnelenecek.

Etkinlikler:

3 gün boyunca atölye, panel, forum, bağ kurma ve hızlı tanışma etkinlikleri

Belirlenen özel buluşmalar

Fırsatlar:

Tarafların birbirlerinden öğrenmelerine zemin hazırlamak

Kapasite geliştirme fırsatı sunmak

Kurumlar arası kurulacak ortak iş geliştirme imkanları

Önemli tarihler

Başvuru Tarihleri: 09.07.2024 – 19.07.2024, 18:00 (Türkiye Saati)

Seçilen Oyun/Performansların Duyurulması: 29.07.2024

KİOSK Tarihleri: 9-10-11 Ağustos 2024, Bergama

Kimler başvurabilir?

Başvuru Sahipleri:

Ege bölgesinde yerleşik tiyatro ve performans üreticileri: profesyonel, yarı profesyonel, amatör, üniversite kulüpleri, ekipleri vb.

Ege Bölgesi: İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Balıkesir.

Program Süresince:

Katılımcıların konaklama, ulaşım, dekor nakliye organizasyonu KİOSK tarafından yapılacaktır

Katılım şartları

Başvuru: KİOSK’a katılmak isteyen ekipler, resmi başvurularını bergamatiyatrofestivali.com sayfasındaki online başvuru formunu doldurarak yapmalıdır.

Başvurular tamamlanmadan önce KİOSK BERGAMA ŞARTNAME VE KATILIM KOŞULLARI okunmalıdır.

Sorularınız için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

Oyun ve Performans Süresi: En az 50, en fazla 110 dakika olmalıdır.

Oyuncu ve/veya Performansçı Sayısı: En fazla 10 kişi olmalıdır.

Gösterim Linki: Seçici kurulun değerlendirmesi için başvuran her oyun ve performans gösterim linki paylaşılmalıdır.

Kabul Edilmeyecek Başvurular: Dil, din, ırk ayrımı, cinsiyetçi dil benzeri herhangi bir ayrımcılık içeren oyunlar ve performanslar kabul edilmeyecektir.

Seçici kurul

Murat Ersan – Prodüksiyon Direktörü, Oyuncu, Tasarımc

Metin Güler – Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı

Gülhan Kadim – Yönetmen, Oyuncu, Tiyatro Kooperatifi Başkan Yardımcısı

Didem Kaplan – Yazar, Bergama Tiyatro Festivali Program Koordinatörü

Handan Uzal Dündar – İKSV Tiyatro Festivali Programlama ve Operasyon Yöneticis

Kaynak: AJANS BAKIRÇAY