BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- Geçtiğimiz cumartesi günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştükten sonra pazartesi gününe randevu verilen İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri, Tugay ile İzmir Sanat’ta görüştü. Görüşmeden edinilen bilgilere 2 taraf için de olumlu ve yapıcı diyaloglar gerçekleşti.

Bana müsaade edin

Tugay’ın işçilere yaklaşımının geçmiş dönemde olduğunun aksine yumuşadığı ve işçilerden 2 aylık bir süre talep edildiği öğrenildi. Tugay’ın işçilere, “Bana müsaade edin, 2 ay sonra bir alım yapacağız ve sizler bu süreçte öncelikli olacaksınız” dediği kaydedildi. Görüşmede Tugay’ın işçilere, “İlaçlama personeline ihtiyacım var” dediği ve bu sırada işçi temsilcilerinden birinin ilaçlama personeli olmasına rağmen işten çıkarıldığının Tugay’a direkt söylendiği belirtildi.

Ayrıca işçilerin Başkan Tugay’a, “Daire başkanlarına direkt yapılan baskıyla bizler işimizden çıkartıldık. Fazla personel olmamamıza rağmen, mesai yaparak çalışmamıza rağmen işten çıkartıldık” dediği de öğrenilenler arasında yer aldı. İZENERJİ ve İZDOĞA adına heyet olarak görüşmeye gelen 7 kişilik ekip, basın açıklaması düzenlemek üzere Egemenlik Evi’ne doğru yola çıktı.

Tugay: Güzel bir görüşme oldu

Başkan Tugay görüşmeden sonra basın mensuplarının açıklamalarını yanıtladı. Tugay görüşmeye dair, “Arkadaşlarımızla güzel bir görüşme oldu. Onlar kendilerini ifade ettiler, ben kendimi ifade ettim. Bazı ara çözümler üretebileceğimizi ve biraz zaman geçtikten sonra onların tekrar değerlendirebileceğini söyledim. Aralarında bir daha görüşecekler, bayramdan önce tekrar konuşacağız. Yaşadığımız durumu değiştirmeye çalışıyoruz hep beraber. Belediyenin de aynı durumda olması lazım, arkadaşlarımızın da anlayışı ve bazı şeylerin yeniden değerlendirmesi gerekiyor. Çok temiz ve düzgün insanlar, hepsini seviyorum. Umarım hep beraber atlatacağız” değerlendirmelerinde bulundu.

Muhabir: Batuhan KAYA