İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile CHP lideri Özgür Özel arasındaki 'genel sekreter' krizinde adı geçen Doç. Dr. Ergül Halisçelik'in yeni görev adresi belli oldu.

Başarılı bürokratın Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri olarak görev yapacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile CHP Genel Merkezi arasındaki genel sekreter krizine Selin Sayek Böke müdahale etmiş ve İzBB için yeni bir isim olarak Doç. Dr. Ergül Halisçelik'i önermişti.

Halisçelik İzmir'e gelip Cemil Tugay ile konuya ilişkin görüşmüştü.

Ergül Halisçelik kimdir?

1973 Adana doğumludur. Adana Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu ve Karşıyaka (Atatürk) Lisesini bitirmiş, 1996 yılında Çukurova Üniversitesi İİBF İktisat (İngilizce) Bölümünden birincilikle mezun olmuştur. Mezuniyeti müteakip aynı üniversitede Ekonomi Yüksek Lisansı eğitimine devam ederken Ekonomi Politikası Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev almıştır.

1997 yılında açılan Stajyer Hazine Kontrolörlüğü sınavını kazanarak göreve başladığı Hazine Kontrolörleri Kurulu’nda, müşterek kararname ile, 2001 yılında Hazine Kontrolörü 2008 yılında ise Hazine Başkontrolörü olarak atanmıştır.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcı, 2020 Nisan’da Genel Sekreter V. olarak olarak görevlendirilmiş ve 17 Aralık 2020’de ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın atamasıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapmaya başlamıştır.

Sertifikalı İç Denetçi Belgesi’ne  (Certified Internal Auditor-CIA) sahip Halisçelik, evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber merkezi