İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina çöktü. Bina enkazından 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralı çıkarıldığı bildirildi.

Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasındaki 3 katlı bir apartman henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 08.40 sıralarında Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı binanın çöktüğü belirtilerek, olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildiği kaydedildi.

Valilik: Enkaz altında kalan şahıs bulunmamaktadır

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’de çöken binayla ilgili yaptığı yeni açıklamada "Enkazda an itibarıyla kalan şahıs bulunmayıp arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’de çöken binayla ilgili son duruma ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle: "Küçükçekmece'de çöken binanın enkazında kalan son kişi de yaralı olarak kurtarılmıştır. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmayıp arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir."

Bina 1988 yapımı

İstanbul Valisi Davut Gül, çöken binanın 1988 yılında inşa edildiğini bildirerek herhangi bir patlama izine rastlanmadığını açıkladı. Gül yaptığı açıklamada çökme nedeninin bilinmediğini aktardı.

Enkaz altında kalan son 2 kişi çıkarıldı

Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binanın altında kalan 2 kişi, süren çalışmalar sonucu enkaz altından çıkarıldı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Öte yandan, çöken bina park halindeki araçların üzerine yıkılırken, yoldan geçen belediye otobüsünde de hasar oluştu.

Bina çöktükten sonra ise bir kişinin kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı ve ekiplere içeride kalanlarla ilgili bilgi verdiği belirtildi.

1 ölü, yaralılardan 2'sinin durumu ağır

Enkazdan 1 kişinin cansız bedeni çıkarıldı, 8 kişi ise yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, ekiplerden bilgi aldı.

Soruşturma başlatıldı

Küçükçekmece’de 3 katlı binanın çökmesine ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.  Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde saat 08.40 sıralarında 1988 yapımı 3 katlı bina henüz belirlenemeyen nedenle çökmüş, olayda 7 kişi yaralı olarak binadan çıkarılmıştı. 1 kişinin hayatını kaybettiği bina çökmesi olayında, 1 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilirken, 3 kişilik bilirkişi ekibi de kusur tespitine ilişkin incelemelerine başladı.

Kaynak: AJANSLAR