Gaziemir İlçe yönetiminin ardından Bornova'dan da istifa geldi. İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Birsen Yılmaz'da partiye olan inancının bitiğini belirterek, "Maalesef yol bitti. İnanç bitti, güven bitti, umut bitti. Gönlümüzde İyi Parti bitti. Bugün gönül ve vicdan rahatlığıyla, ama gönül kırmadan veda ediyoruz. Söylenecek çok şey var ama, sadece "hoşçakalın" demekle yetineceğim. Burada bulunan İYİ Parti Bornova İlçe Yönetim Kurulu İYİ Parti'deki tüm görevlerimizden ve Parti üyeliğinden istifa ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 
“Çok Kıymetli Yol Arkadaşlarım, Değerli Basın Mensupları;
İYİ Parti Kurucu Üyesi olarak başladığım siyasi hayatımı bir buçuk yıldır Bornova İlçe Başkanı olarak devam ettirdim. Bu süreçte gerek parti içi, gerekse genel ve yerel seçimler olmak üzere çok sayıda seçim çalışması yürüttük. Başarımız kamuoyunun takdiridir ama gece gündüz demeden, güneş, yağmur demeden, sokak sokak, ev ev çok ama çok çalıştığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Gönül gözü açık olanlar bizi gördü, duydu, bildi.
İnanarak çıktığım bu yolda vicdan ve gönül rahatlığı ile bugüne kadar görevimi yürüttüm. Biz Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarıyız. Bu mücadeleyi bugüne kadar İyi Parti çatısı altında inanarak yürüttük. Seçimler geçirdik, kongreler atlattık... Çok şey yaşadık, çok şey gördük ve geldik bugüne. Bugün İYİ Parti ile yol ayrımındayız. Duyguluyum, hüzünlüyüm ve üzgünüm. Evimden daha çok bu çatı altında zaman geçirdim. Evimi, çocuğumu ihmal ettim ama Partimi ihmal etmedim.
Maalesef yol bitti. İnanç bitti, güven bitti, umut bitti. Gönlümüzde İyi Parti bitti. Bugün gönül ve vicdan rahatlığıyla, ama gönül kırmadan veda ediyoruz. Söylenecek çok şey var ama, sadece "hoş çakalın" demekle yetineceğim.
Şunun bilinmesini isterim; Atatürk ve Cumhuriyet sevdamız ve mücadelemizi tertemiz alın terimizi dökerek ayak bastığımız her coğrafyada sürdürmek her zaman için değişmez yaşam düsturumuz olacaktır.
İyi Parti'ye veda ettiğim bugün İlçe Başkanlığı bütçesi ile ilgili de bilgi vermek isterim; 1.5 yıl önce kasasında 50 TL ile devraldığımız Bornova İlçe Başkanlığı'nı, bizden sonra gelecek olan yönetime 229.000 TL ile devretmenin haklı gururunu da yaşıyorum.
Bu karar oluşumunda; Partide yaşanan süreçleri değerlendirip umutsuzluklarını paylaşan, Divan Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle yoğun bir değerlendirme süreci yaşadık. Büyük çoğunluğunun telkinleri, istekleri ve önerileri ile böyle bir yol ayrımına geldik. Birkaç eksikle Yönetim Kurulumuzun burada olduğunu söyleyebilirim. Bugüne kadar birlikte mücadele ettiğimiz, yol yürüdüğümüz, bugün de yan yana, omuz omuza olduğumuz kader arkadaşlarımı, yol arkadaşlarımı da kalbi sevgilerimle selamlıyorum.
Burada bulunan İYİ Parti Bornova İlçe Yönetim Kurulu İYİ Parti'deki tüm görevlerimizden ve Parti üyeliğinden istifa ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: Esra Seyirden