İzmir Artemis Lions Kulübü’nün kurucu üyeleri, insanlığa karşılıksız hizmet etmek ve iyiliği büyütmek amacıyla düzenlenen “Charter” kuruluş töreninde yemin etti. Tören, Karaca Otel’de, Çeşme Metropolis Lions Kulübü’nün desteğiyle gerçekleştirildi. Gecenin yönetmenliğini 2021-2022 Hizmet Dönemi Genel Yönetmeni ve Runtalya Ulusal Komisyon Başkanı Teoman Akçalı üstlendi. 34 kurucu üyeye belgeleri ve rozetleri takdim edildi.

“Lions, iyiliği örgütleyen insan topluluğudur”

Törende konuşan Teoman Akçalı, Lions’u “iyiliği örgütleyen insanlar topluluğu” olarak tanımlayarak, “Lions, özgürlük, anlayış, güven, sevgi ve birlikte olmanın simgesidir. Her meslekten kadın ve erkek üyelerden oluşan Lions, ülkesini seven ve fark yaratan bireylerden oluşur,” dedi.

Artemis’in anlamı: Bereket ve doğurganlık

Akçalı, Artemis’in Anadolu mitolojisinde bereket ve doğurganlığın sembolü olduğunu hatırlatarak, kurucu üyelere hitaben, “Seçkin kişiliğiniz ve çabalarınızla insanlığa hizmet edeceğinize gönülden inanıyorum,” dedi.

“Hizmet ışığımız hep yanacak”

İzmir Artemis Lions Kulübü Kurucu Başkanı Ecz. Hatice Güleç ise konuşmasında, kulübün kuruluşuna destek olan tüm üyelere teşekkür ederek, “Bu hizmet yılı, büyük işlerin ve değişimlerin başlangıcı olacak. Hizmet ışığımız hep yanacak ve insanlığa umut olacağız,” diye ekledi.

Güleç, kulübün amacının insanlığa hizmet etmek, dayanışmayı yüceltmek ve topluma dokunan projelere öncülük etmek olduğunu belirterek, Lions felsefesinin karşılıksız iyilik ve yardımlaşma üzerine kurulu olduğunu vurguladı. “Hayata geçireceğimiz projelerle geniş kitlelere ulaşacağız ve çevremizde kalıcı izler bırakacağız,” dedi.

Atilla Atasoy’dan unutulmaz performans

Tören sonrası, Türk pop müziğinin sevilen ismi Atilla Atasoy, nostaljik şarkılarıyla geceye renk kattı. “Dilenci” adlı şarkısını lion üyeleriyle birlikte seslendiren Atasoy, performansıyla dakikalarca alkış aldı.

Kimler katıldı?

Törene, Uluslararası Lions Dernekleri 2024-2025 Hizmet Dönemi Konsey Başkanı Erdal Eminoğlu, 118 R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Prof. Dr. Mesut Yazıcı, Kültür ve Sanat Ulusal Komisyon Başkanı Aysel Öztezel ve diğer üst düzey lions yöneticileri de katılarak, Artemis Kulübü’nün heyecanına ortak oldu.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ