İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten atılan işçilerin mücadelesi sürüyor. İşçilere bir destek de İtalya'dan geldi. Burada faaliyet gösteren SI Cobas sendikası, İzmirli işçilerin yanında olduklarını duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Sosyal demokrat olduğunu iddia eden CHP'nin yeni belediye başkanı tarafından sebepsiz yere işten atılan Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir Belediyesi'nde 200 işçinin mücadelesinin haberini aldık.

Kamu hizmetlerinde çalışan bu işçiler, keyfi ve sebepsiz işten çıkarılmalara karşı işlerini savunmak için 24 gündür gösteri yapıyor.

Hem Kürt, hem Türk hem de diğer milletlerden birçoğu sendikalarda ve toplumda yer alıyor ve görevden alınmanın gerçek nedeni tam olarak bağlılıklarında ve yeni belediye başkanının onların yerine arkadaşlarının arkadaşlarını getirme arzusunda bulunabilir.

50 milletten İtalyan ve göçmen işçileri örgütleyen İtalyan sendikası SI Cobas da, örgütlü ve kavgacı İşçilerden kurtulmak ve onların yerine güvencesiz ve şantaj yapılabilir işçileri getirmek isteyen çokuluslu lojistik şirketlerinin işten çıkarmalarıyla karşı karşıya kaldı ve bu mücadeleyi örgütledi. İşten çıkarmalara karşı, işleri savunmak ve işçiler ve aileleri için güvenceler elde etmek, İzmir'de işten atılan 200 kişiyle, sınıf kardeşlerimizle tüm dayanışmamızı ifade ediyor, işçiler ve halk arasında, belediye başkanını ihraçları iptal etmeye zorlayacak geniş bir destek kazanmalarını umuyoruz!

Yaşasın baskıdan, sömürüden ve savaşlardan arınmış bir dünya için, yaşasın işçilerin uluslararası dayanışması!

Kaynak: Haber Merkezi