İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 bin TL maaşla geçinmek zorunda olan emekliler için devreye girdi. Belediye, Emekli Dayanışma Kartı projesini başlattı. Bu kart ile emekliye market, kira ve su faturası indirimi sağlanacak. Peki Emekli Dayanışma Kartı nedir? Emekli kartı nasıl alınır?

Emekli Dayanışma Kartı nedir?

Emekli Dayanışma Kartı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin emeklilere destek olmak için devreye soktuğu bir hizmettir.

Emekli Dayanışma Kartı neleri kapsar?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kart sayesinde emekli yurttaşlara su faturası, kira ve market desteği verir. İlk etapta su indirimi uygulandı. Emekliler su kullanımının ilk 4 metreküpünden ücretsiz faydalanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 bin 398 ihtiyaç sahibi emekli vatandaşı belirledi. Destekten faydalanacak emekliler İZSU Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. Kişilerin Emekli Dayanışma Kartlarına mayıs ayı faturalarına istinaden ödeme yapılacak. Buna göre 4 metreküplük miktarın bedeli Haziran ayı içinde kartlara aktarılacak.

Kira ve market yardımının ise yakın zamanda hizmete girmesi bekleniyor.

Emekli Dayanışma Kartı'na nasıl başvurulur?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devreye soktuğu Emekli Dayanışma Kartı'na başvurular https://bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden yapılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi