Gizem TABAN ŞEBER- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) otel sorunu çözüme kavuştu.  Yaklaşık 25 yıldır ruhsatı alınamadığı için sürekli zarar eden İESOB Otel’in ruhsatı alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, otel ruhsatını İESOB Başkanı Yalçın Ata’ya takdim etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’nda gerçekleşen törene İESOB yönetimi ve esnaf odası başkanları katıldı.

Arkasında çok emek var

“Bu bir belge gibi görünüyor ama arkasında çok uzun bir mücadele var” sözleriyle konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok zor oldu. Herkesin katkısı var. Zekeriya Başkanımız da çok emek verdi. Bürokratlarımız çok uğraştı. Öyle zamanlar oldu ki iyi niyetli bu çabalar yetmedi. Fakat Yalçın Başkan yepyeni bir enerji ve kararlılıkla karşımıza çıktı. Bizim için kapatılmış bir defteri yeniden açtı. Çözümlenmesinin neredeyse imkansız olduğunu düşünüyorduk ancak yeniden başlayalım dedik. Tırnaklarla kazıya kazıya oldu. Her iki taraf da büyük hüsnüniyet ve gayret gösterdi. Özetle; bir tane belgedir ama arkasında çok emek var. Çok şükür bugüne geldik. Çok mutluyum, çok gururluyum. İzmir’in esnaf ailesinin tamamını ilgilendiren bir belgedir. Bu noktaya geldiğimiz için çok mutluyum, Yalçın Başkana teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Esnaf için tarihi bir gün

Bugünün esnaf ailesi için tarihi bir gün olduğunu belirten İESOB Başkanı Yalçın Ata da Başkan Soyer’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Ata, şunları söyledi: “Bizim için 25 yıllık bu problem kıymetli başkanımız sayesinde ortadan kaldırıldı. Yaklaşık 8 aydır görevdeyiz, uzun yıllardır da İESOB’da denetim kurulu başkanlığı yapıyordum. Hayatımın en mutlu günlerinden bir tanesi… Esnafımız için inanılmaz mutluluk veren bir tablo. 25 yıldır alınamıyordu, rafa kalkmış bir konuydu. Otel de atıl hale geldi. Buraya 25 milyon bütçe ayırdık. İzmir’e muhteşem, 5 yıldızlı bir tesis kazandıracağız. Bunun planlarını geldiğimiz günden beri yapmaktaydık. Başkanımızı bu konuda çok rahatsız ettim. Eşi Neptün Hanım’ın da çok emeği geçti. Şu evrakta emeği geçmeyen hiçbir arkadaşım yok. Gerçekten de bu kadar asılmasaydık olmazdı. En çok emeği geçen de kıymetli başkanım. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün esnafın gurur günü, tarihi bir gün…”

Editör: Özlem Çimen Durmaz