Grand Hotel Ontur Çeşme ve Onlive Deluxe Otellerinde Çalışan 50-60 Kadın çalışan için oluşan bir Kitap Kulübü Kurduklarını anlatan Gökçe Kesikçiler Buğday, ‘’Kitap Kulübünü kurmamızın amacı kadının iletişimde daha çok empati yapması, kendini geliştirmesi" olduğunu belirtti.
“Kadın değişirse Dünya Değişir” dolayısıyla kadının eğitim ve gelişim süreci gerçekten çok mühim olduğunun altını çizen Gökçe Kesikçiler Buğday, şunları söyledi:
‘’Burada biraz pozitif ayrımcılık yaptık belki ama kadın önce anne olması vasfıyla , öncesinde kız çocuğu veya kız kardeş veya abla olarak ailede hep bir şeylerin sürükleyicisi, aile de toplumun temel taşı olan en mühim bireyler olmuştur.
O sebeple kızlarımızı ve kadınlarımızı, sadece onları değil elbette tüm çalışanlarımızı daha çok okumaya teşvik etmek istedik.
Kitap Kulübümüzü nasıl kurdum? Mayıs ayında otelde kadın çalışan sayımız arttıkça, İnsan Kaynaklarından, farklı departmanlardan birbiri ile iletişim sorunu yaşayan, problem yaşayan, kavga edip küsen veya dedikodu yapanlar kulağıma gelmeye başladı. Düşündüm saatlerce eğitim hazırlayacağım, bir kısmı dinleyecek, bir kısım katılamayacak. Sonra bir kitap kulübü kuralım, Önce kişisel gelişim ve eğitici kitaplarla başlayalım, her bir kadın departman yöneticimizi mentor atayalım, Onların her birinin ekibine; mutfak , housekeeping, servis, ön büro, çamaşırhane, farklı farklı birimlerden birer ekip oluşturalım, her birimde 5-6 Kişi olsun . Her hafta bir kitabı okuma hedefi koyalım. Haftanın sonunda her kes notlarını alarak gelsin ve bu notları paylaşalım, kitabın kısa bir özetini, bize ne hissettirdiğini, ne düşündüğünü konuşalım dedik.
Vakıf olduk! 2. ayımızı da bitirmek üzereyiz. Bazı ekiplerde kişi başı 3-4 kitap, bazı ekiplerde 5-6 kitabı okuyanlar oldu. Tahminim toplamda 150-200 kitap okundu. Hedefimiz 500, 1000 kitap olmalı.
Bülent Eczacıbaşı’nın son yazdığı “İş İnsanları İçin Denemeler” kitabını okuyordum. Orda kendisinin üniversite yıllarında, yurt dışında kütüphanedeki bir kitap kulübünde, ya da edebiyat dersinde öğretmenin, “ Ne için okuruz “ Pek çok cevap gelmiş – Daha entelektüel olmak için / - Bilgi sahibi olmak için / - Akıllı görünmek /- Daha iyi konuşabilmek gibi soruları ile karşılaştıklarında cevap veren öğrencilere öğretmenin söylediği söz çok anlamlı. Kitap okuruz çünkü kitap düşünebilmemizi sağlar.
İş hayatında bugün en gencinden en yaşlısına tüm çalışanların elinde telefon var. Ve bu telefonda çoğu gereksiz zaman geçiriyor. Halbuki kitap bizim dünyamızı genişleten, hayal kurmamızı sağlayan, ümit ettiren, şevk veren en güzel şeydir.
O sebeple bu kulübü kurmak beni çok memnun etti. Ekiplerimizin performansı ve okudukları kitapları değerlendirip mutlu olduklarını görmek, hatta pek çoğu ‘Bu kitaplar sayesinde empatimi geliştirmeye başladım. Artık daha az sinirleniyorum, önce düşünüp sonra konuşuyorum’ demeleri ve içselleştirmeleri çok mühim. Bunu başardık’’