Orçun BULDAÇ- İzmir, Türkiye'nin en önemli fuar merkezlerinden biri olarak her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Şehrin dinamik yapısı ve coğrafi konumu, fuarların başarısında büyük rol oynuyor. Peki, İzmir'de 2024 yılının son çeyreğinde hangi fuarlar düzenleniyor ve bu fuarlara nasıl katılabilirsiniz?

93. İzmir Enternasyonal Fuarı

92 yıllık bir geçmişe sahip olan İzmir Enternasyonal Fuarı, Türkiye'nin ilk uluslararası ticaret fuarı olarak tarihe geçmiştir. Bu yıl da, 30 Ağustos - 9 Eylül 2024 tarihleri arasında İzmir'in kalbinde, Kültürpark'ta kapılarını ziyaretçilere açacak. Dünya çapında bir etkinlik olan fuar, sadece ticaret için bir platform değil, aynı zamanda kültürlerin, sanatın ve teknolojinin bir araya geldiği bir festival atmosferi sunuyor.
Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan fuarda; sanayi, tarım, teknoloji, otomotiv ve daha birçok sektörden yerli ve yabancı firmalar, en yeni ürün ve hizmetlerini sergiliyor. Konserler, tiyatro gösterileri, moda defileleri ve gastronomi şenlikleriyle dolu dolu geçecek olan fuarda, herkes için bir şeyler bulunuyor.

LOGISTECH: Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı

Logistech Lojistik, Depolama ve Teknoloji Fuarı, katılımcı ve ziyaretçilerine lojistik sektörüne ait tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin bir arada olduğu bir deneyim sunuyor . 11-13 Eylül 2024 tarihlerinde Fuar İzmir’de   gerçekleşecek.

Logistech, Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetler, Motorlu Taşıtlar, Yarı Römorklar, Vanlar, Dağıtım Araçları, Damperler, Ağır Yük Araçları, Yük Taşıma Araçları ve Ekipmanları, IT/Telematik, E-ticaret, Telekomünikasyon, Intralojistik ve Malzeme Akışı Sağlayan Ürünler, Depolama ve Operasyonel Ekipmanlar, Paketleme, Tartma, Ölçme ve Etiketleme Ürünleri sistemlerini bir araya getiriyor.

Expo Sport

Türkiye’nin spor ve e-spor dünyasına yönelik ilk ve tek fuarı olan Expo Sport 2024, 19 Eylül 2024 tarihinde Fuar İzmir’de kapılarını açıyor.
Expo Sport 2024, Türkiye’de ikinci kez düzenlenen bu türdeki fuar, spor dünyasının farklı dallarını bir araya getirerek ziyaretçilere kapsamlı bir deneyim sunacak. Fuar, spor ve e-spor dünyasında yer almak isteyen herkes için bilgi edinme ve deneyim kazanma fırsatını sunacak. Fuar, ziyaretçilere sporun çeşitli dallarını keşfetme imkanı sağlayacak ve sektördeki en son gelişmeleri takip etme şansı verecek. 

Pet İzmir

Türkiye'nin en büyük evcil hayvan ürünleri fuarı PET İZMİR 2024, 25-28 Eylül tarihlerinde fuarizmir'de düzenlenecek ve sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek. Bu yıl 8.si düzenlenecek olan fuar, evcil hayvan severler için unutulmaz bir deneyim sunacak

Fashion Home

Türkiye'nin en büyük ve en yenilikçi fuar merkezi Fuarizmir, 9-11 Ekim 2024 tarihlerinde İZFAŞ A.Ş. ve İZGİ Fuarcılık ortaklığında, Karat Medya iş birliği ve Homex Magazine desteği ile Fashion Home İzmir – Ev Tekstili Fuarı'na ev sahipliği yapacak. Bu fuar, ev tekstili sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, sektörün gelişimine önemli katkılar sağlayacak.

Izmirfashionprime

Fashion Prime

Türkiye'nin moda ve hazır giyim sektörünün nabzını tutan en önemli etkinliklerden biri olan Fashion Prime, 9-11 Ekim 2024 tarihlerinde fuarizmir'de kapılarını açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, yeni iş birlikleri ve büyüme fırsatları sunuyor.

Fashion Tech

Hazır giyim, konfeksiyon ve tekstil sektörlerinin geleceğini şekillendirecek olan Fashion Tech Fuarı, 9-12 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir'de düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve İZGİ Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, yenilikçi çözümler ve iş birlikleri için eşsiz bir platform sunuyor.

Beauty İzmir Expo

Fuarlar şehri İzmir, Beauty İzmir Expo İzmir Kuaför Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.25-27 Ekim 2024 tarihleri arasında ‘’fuarizmir’’de, çok sayıda etkinlik ve workshop da düzenlenecek.

İZKİTAP (İzmir Kitap Fuarı)

 İzmir'in kültürel kalbi fuarizmir'de yeniden atmaya başlıyor! 26 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek İZKİTAP, kitapseverleri unutulmaz bir deneyime davet ediyor. Binlerce kitabın yanı sıra söyleşiler, imza günleri, atölyeler, çocuk etkinlikleri ve çok daha fazlasıyla dolu dolu bir program sizi bekliyor.

IF Wedding Fashion

IF WEDDING FASHION İZMİR Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 19-22 KASIM 2024 tarihleri arasında Türkiye'nin en büyük ve modern fuar merkezi olan "fuarizmir" de 18. kez kapılarını açacak. İzmir'in yenilikçi ve modern yüzünü dünyaya tanıtan, tasarımın ne kadar önemli olduğunu gösteren IF Wedding Fashion İzmir, modaya yön verenlerin buluşma noktası olarak her geçen gün sektörün gücüne güç katıyor.

TTI İzmir

Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan TTI İzmir "Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi" 2024’te de sektörün önde gelen profesyonellerini 18. kez bir araya getirmeye ve sektörel fırsatlar sunmaya devam ediyor. İletişim ve iş bağlantıları kurmanın en hızlı ve güvenilir yolu olan TTI İzmir "Uluslararası Turizm Ticaret  Fuar ve Kongresi" sizi 5-7 Aralık 2024 tarihleri arasında fuarizmir’de bekliyor! 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ organizatörlüğünde her yıl dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren ve Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformu haline gelen 18. TTI İzmir - Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi bu yıl da 5-7 Aralık 2024 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleşecek ve uluslararası katılımcılarını ve ziyaretçilerini yeniden buluşturacaktır. 
 

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ