TFF 2. Lig’de mücadele eden İzmir takımları genelde başarılı bir sezon başlangıcı yaptı. Menemen ve Altınordu zirve mücadelesi verirken, haftayı beraberlikle geçen Bucaspor ilk 5’teki yerini koruyor. Ekonomik sorunları aşamayan Altay ise haftalardır puan alamıyor. 

Menemen liderlik koltuğunda

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Menemen FK, İzmir takımları arasında ligde lider olan tek takım olmayı sürdürüyor. Evinde ağırladığı 68 Aksarayspor’u mağlup etmeyi başaran İzmir temsilcisi, galibiyet serisini 3 maça çıkarmayı başardı. Topladığı 22 puan ile liderlik koltuğunda oturan Menemen FK, önümüzdeki hafta Arnavutköy Belediyespor deplasmanına çıkacak.

Altınordu zirve ortağı 

Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaşan Altınordu, 3-1 kazanarak TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta liderliğe ortak oldu.Lider Petrolspor ile birlikte 18 puanı olan Altınordu, averajla ikincilik koltuğunda oturuyor. zmir temsilcisi önümüzdeki hafta evinde Fethiyespor’u konuk edecek. Altınordu, bu maçta taraftarının önünde galibiyet alarak liderlik yarışını sürdürmek istiyor. 

Bucaspor tekledi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden bir diğer İzmir temsilcisi Bucaspor ise haftayı beraberlikle tamamladı. Beyoğlu Yeniçarşıspor deplasmanından 0-0’lık beraberlikle dönen sarı lacivertliler, galibiyet serisini sürdüremedi. Bucaspor, ligde topladığı 17 puanla 4. sırada yer alıyor. Zirve takibini sürdürmek isteyen sarı lacivertliler, önümüzdeki hafta Mersin İdman Yurdu ile sahasında oynayacak. 

Altay, bu sezon kabustan uyanamıyor

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden, İzmir’in köklü kulüplerinden Altay, ekonomik sorunlarla boğuşurken ligde aldığı başarısız sonuçlarla da taraftarını üzmeye devam ediyor. Çim bakımı sebebiyle Atatürk Stadyumu’nda, Karaköprü Belediyespor’u konuk eden siyah beyazlılar, bu maçtan da 2-1 mağlup ayrıldı. Siyah beyazlılar bu sonuçla galibiyet hasretini 6 maça çıkarmış oldu. Ligde topladığı 5 puan ile 17. sıraya gerileyen Altay, ligde önümüzdeki hafta 1461 Trabzon FK deplasmanına gidecek. Eğer gündemdeki puan silme cezası da uygulanırsa siyah beyazlılar ligin alt sıralarına demir atacak.

Kaynak: YİĞİT SÜTCÜ