Batuhan KAYA/İz Gazete- İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katıldığı İZTO haziran ayı Olağan Meclis Toplantısında konuştu. Özgener Tugay’a, Büyükşehir Belediyesi’ne ilettikleri “Beklentiler dosyasına” kapsamlı cevap verdiklerinden ötürü teşekkür ederek bir konuşma gerçekleştirdi.
Özgener konuşmasında, “Bugünkü ‘Beklentiler Dosyamızda’ takip ettiğimiz projelerimizin güncel durumunun yanı sıra, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle çözülebilecek yeni konuları dile getirdik. İzmir’in ekonomik hayatına kazandırılmasını düşündüğümüz İnciraltı’nın yeşil dokusunun korunarak planlanması gerektiğine dair mesajınız bizlere umut verdi. Sağlık turizmi kentimizde turizmin gelişmesi için önemli bir unsur. Bu anlamda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hazırladığı plan ile bir aşamaya gelindi. Planda; Kültürpark’ın yaklaşık 7 kat büyüklüğünde yeşil alana yer veriliyor. Konuyla ilgili ihtilafların karşılıklı diyalog içerisinde çözüme kavuşturulmasının uygun olacağını düşünüyoruz. İnciraltı ile ilgili konuları aynı masada, iş birliği ve uzlaşmacı kültür çerçevesinde çözmemiz gerektiğine inanıyor ve sizlerin de desteğiyle, bu alanın ivedilikle sağlık turizmi özelinde kentimize kazandırılmasını diliyoruz. Şehrimizin simge alanlarından biri olan Kültürpark’ın günümüz gereksinimleri çerçevesinde dönüşümüne yönelik önerilerimize iş birliği içerisinde çalışmaya hazır olduğunuza dair yanıtınızdan memnuniyet duyduk. İzmirlilerin, şehrin kalbinde, doğa ile buluşacakları, müze ziyaretleri, tiyatro gösterileri ve yaratıcı etkinlikler eşliğinde aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri güncel bir yaşam alanına dönüştürülmesinin önem taşıdığını düşünüyoruz" dedi. 

TMMOB'a çağrı: Her projeyi tartışmaya açmayın! 

Meslek odalarına çağrı yapan Özgener, “İzmir Ticaret Odası olarak öncelikli amacımız, üyelerimizin ticaretlerini geliştirmek. Bu sayede, kentimiz ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda geliştirdiğimiz projelerde her zaman tüm paydaşlarla açık iletişim, diyalog ve karşılıklı görüş alışverişi anlayışı ile hareket etmeye özen gösteriyoruz.  Amacımız İzmir’in hak ettiği konuma gelmesine katkıda bulunmak, daha çok insana istihdam, daha çok katma değer yaratmak ve yaşanabilir bir çevreden ödün vermeden kentimizin ekonomik ve sosyal gelişmesine destek olmak. Buradan meslek odalarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, kentimizi ilgilendiren her projeyi kamuoyu önünde tartışmadan ve eksik bilgiyle spekülasyonlara meydan vermeden,  öncelikle karşılıklı diyalog, görüş alışverişi anlayışı ile değerlendirelim, bizim göremediğimiz bazı hususlar varsa bakalım ama kentimiz için en doğrusu ne ise birlikte karar verelim” dedi. 

Müze kent önerisiyle daha iyi turizm 

İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin müze kent olarak İzmir’e kazandırılmasının büyük önem taşıdığın dikkat çeken Özgener, İzmir turizminin daha iyi bir seviyeye geleceğini aktardı.

Muhabir: Batuhan KAYA