Bergama Şehitliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende şehit kabirleri ziyaret edildi ve program Bergama Hükümet Konağı önünde devam etti. Atatürk Anıtı’na Bergama Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Bergama Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu sonrası Kaymakamlık tebrikat töreni gerçekleşti.

Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törenlerde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma, şiir okunması, Bergama Kılıç Kalkan Derneği Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi ve tören geçişi gerçekleşti. Kutlamalara Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Tank Albay Hüseyin Dindar, Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, şehit aileleri, gaziler, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Bergama Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü’nde 200 metre uzunluğundaki şanlı Türk Bayrağı’nın etrafında yürüyüş gerçekleşecek. Zafere giden yolda dur durak bilmeden koşan kahramanlarımızı anma, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için Bayraklı Park’tan Cumhuriyet Meydanı’na Bergamalı vatandaşlarımız yürüyecek.


Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik; “Tarihin en büyük zaferleri arasında yer alan, milletimize bağımsızlığı ve Cumhuriyeti müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bayraklarımızla hep birlikte kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı Bayraklı Park’tan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek yürüyüşe bekliyorum.”dedi.

Kaynak: Bülten