İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi mezarlıklarda yoğun bir temizlik ve bakım çalışması yürütüyor. Bayraklı ilçesi büyüklüğünde, 22 milyon metrekarelik alanda gömü hizmeti sunan belediye, yurttaşların kabir ziyaretlerini huzur içinde yapabilmesi için tüm önlemleri aldı.

Temizlik, onarım ve peyzaj çalışmaları yapılıyor

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri, mezarlıklarda kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Otların temizlenmesi, yolların bakımının yapılması, çeşmelerin yıkanması, ağaç budamaları ve peyzaj düzenlemeleri ile mezarlık alanları bayrama hazır hale getiriliyor. Çalışmalar bayram süresince de 7 gün 24 saat devam edecek.

“Vatandaş memnuniyetini üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Ali Kemal Elitaş, ilçe belediyeleri ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, “Kabir ziyaretlerinin daha sağlıklı ve huzurlu yapılabilmesi için temizlikten onarıma kadar kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Mezarlıklarımızda ağaç budama, peyzaj düzenlemeleri, çim biçme, tel çit çekme, kilit parke ve mermer tamiri gibi pek çok işlem gerçekleştiriliyor” dedi.

Örnek mezarlık alanları oluşturuluyor

Düzenli ve planlı mezarlık alanları oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Elitaş, “Kente örnek mezarlık alanları kazandırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yurttaşlarımızın memnuniyetini ön planda tutarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Tire’de Türk bayrağına saldırı: Şüphelinin geçmişi ortaya çıktı! Tire’de Türk bayrağına saldırı: Şüphelinin geçmişi ortaya çıktı!

Kaynak: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ