İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı görevini üstleniyor. Bu koylardan biri de eşsiz güzelliğiyle ve huzurlu bir tatil imkanıyla Çamcaz Koyu. Peki Çamcaz Koyu nerededir? Çamcaz Koyu'na nasıl gidilir?

Çamcaz Koyu

İzmir'de birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Bu plajlar yazın günübirlik tatil planı yapan İzmirlilerin en sık ziyaret ettiği rotalar oluyor. İzmir'de tatil planı arayışında olanların pek bilmediği güzel plajlardan biri de Çamcaz Koyu. Aslında bunun önemli bir sebebi de diğer koylara nazaran zor bir rota olması. Boydan boya yaklaşık 200 metrelik plaja sahip olan bu cennet koyda deniz oldukça temiz ve masmavi bir görüntüde. Taşlık bir yapıya sahip olması sebebiyle eleştirilen bu suda yüzmek için deniz ayakkabısı getirmenizi önerebiliriz. Bunun yanında koy balıkçılık ve kamp faaliyetleri için de oldukça uygun.  Sahilin hemen her köşesinde olta sallayanlar ve çadır, karavan kuranları görebilirsiniz.  Özellikle berrak bir denize sahip olan bu koyda tatil yapmak isteyenler için yanlarında deniz gözlüğü getirmelerini önerebiliriz. Çünkü deniz suyu dalış için oldukça ideal. Deniz gözlüğü sayesinde suyun altında muhteşem anlara şahitlik edebilirsiniz. 

Çamcaz Koyu giriş ücreti

Çamcaz Koyu'nda halkın kullanımına açık bir sahil bulunuyor. Yani burada yapacağınız tatil keyfi için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Bununla birlikte bazı uyarıları da göz önünde bulundurmalısınız. Plaj kısmında herhangi bir işletme bulunmuyor. Dolayısıyla tuvalet, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlara da sahip olamayacaksınız. Yiyecek ve içecek anlamında hazırlıklı gelmenizde de fayda var. 

Çamcaz Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Çamcaz Koyu, İzmir'in en sevilen tatil cennetlerinden olan Seferihisar ilçesinde yer alıyor. Seferihisar'ın en popüler mevkilerinden olan Sığacık bölgesinde yer alan bu cennet koy, bir diğer sevilen tatil rotası Girlen Plajı'na yaklaşık 1.3 km uzaklıkta.

Ulaşım: Çamcaz Koyu'na araç yolu olmadığı için toplu taşıma ile gelebileceğiniz en yakın nokta Sığacık olacaktır. 640 numaralı Sığacık-Seferihisar ESHOT otobüsünü kullanarak Sığacık'a kadar gelebilirsiniz. Sonrasında ise yolunuza yürüyerek devam etmeniz gerekiyor.

Özel araçla koya gidebilmek için öncelikle Seferihisar Sığacık'a ulaşmanız gerekiyor. Sonrasında Kale içi yönünde ilerleyerek Girlen Plajı istikametine devam etmelisiniz. Bu nokta herhangi bir araçla gideceğiniz son konum. Buradan sonrasında yaklaşık 1.3 km kadar bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Kekik ve orman meyveleriyle dolu patika bir yolu takip ederek Çamcaz Koyu'na ulaşabilirsiniz. 

Aşağıya bıraktığımız harita bilgisi, yürüyüşünüz esnasında size mutlaka yardımcı olacaktır.  Şimdiden iyi tatiller dileriz.  

NOT:  Her köşesiyle cennet olan İzmir'in bu doğal güzelliklerine ihanet etmeyin ve lütfen gittiğiniz her rotada çevrenizi temiz tutun...

Kaynak: Haber Merkezi