Batuhan KAYA- ESHOT’ta şoför olarak çalışan Esra Ş., dün görevi başında 7 numaralı hatta çalışırken bir dolmuş şoförü tarafından darp edildi. ESHOT 1 Nolu Şube, DİSK Ege Bölge Başkanlığı’nda Esra Ş. İçin basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını ESHOT 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal okudu.
Esra Ş. ise dehşet anlarını, “Ben seyir halindeydim. 9 Eylül Hastanesi’nin girişinde dolmuş şoförü sağa kırdı ben de sol sinyalimi verip sola doğru geçtim. Durak cebine geçmek için sağ cebe girdim, sağa cebe girer girmez önüme kırdı. Araçtan inip küfretmeye başladı ve ardından yüzüme yumruk attı” diye anlattı.
Topal açıklamasında, “Gün geçmiyor ki şiddet sarmalı tüm ülkeye yavaş yavaş yayılmasın ve son dönemlerde özellikle işinden evinden işine evine ekmek götürmeye çalışan ESHOT otobüs şoförleri bir sürü hakarete maruz kalmasın. Son olayda özellikle bir kadın arkadaşımızın dolmuş şoförü tarafından yolu kesilerek darp edilmesi, bardağı taşıran son damla olmuştur.  Bu şiddet sarmalına karşı bilinsin ki, herhangi bir önlem alınmazsa bundan sonraki süreçte İzmir halkına hizmet etmeye giden ESHOT çalışanları olarak kendi önlemlerimizi kendimiz alacağımızı buradan bildirirken, bize sahip çıkıldığında bu hizmeti en iyi şekilde yürüteceğimizi de buradan basına ve kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hep birlikte dur diyeceğiz”

Bu saldırıya hep birlikte dur diyeceklerini söyleyen Topal, şu ifadeleri kullandı:
“Son olarak da kadın cinayetlerinin politikleştiği bu dönemlerde ekonomik anlamda ayakta durmaya çalışan kadın şoförlerimize karşı yapılan bu saldırıyı nerede olursa olsun saldırıyı şiddetle kınayacağız ve tüm saldırılara karşı tek yürek, tek ses hep birlikte sesimizi yükselteceğiz. Bundan sonra yapılacak tüm saldırılara karşı da duyarlı İzmir halkını yanımızda göreceğimizi ve özellikle kadın çalışanlara yapılan bu saldırıya hep birlikte dur diyeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz”

“Gerekirse kendimiz önlem alırız”

DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, şoförlerin güvenliği için gereken önlem alınmazsa kendi önlemlerini alacağını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:
“Biz olayın diğer bir yüzüne bakmak zorundayız. Kadınların ekonomik ve politik olarak hayattan çekilmesini isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Birçok kadın arkadaşımızın çalıştığı ESHOT'ta kadınlarımız güvende hissedecek ücretlerle çalışıyor. İzmirlilerin kadın şoförlere olacağı inancına sahibiz. Yoksa biz kendi önlemimizi alacağız. Biz İzmirlileri evlerine, işlerine ve okullarına götürmek için her şeyi yapıyoruz. Bu barbarlara karşı ESHOT şoförlerinin ne kadar güçlü bir aile olduğunu göstereceğiz”

Muhabir: Batuhan KAYA