İzmir plajları ile ünlü kentlerimizden biri. İzmir'in birçok ilçesi deniz kıyısında. Yaz aylarında bu ilçeler büyük ilgi görüyor.

Bu ilçelerden biri de Aliağa. İlçede bulunan Ağapark plajı günübirlik tatil yapmak isteyenlerin tercihi oluyor.

Belediye tarafından işletilen plaj, 170 dönümlük bir alan üzerinde bulunuyor. Plajın 850 metre uzunluğunda bir kumsalı mevcut. Mavi Bayraklı olan plajda çocuklar için de su havuzu bulunuyor.

Ağaçlarla yeşertilmiş olan plaj, özellikle hafta sonları büyük ilgi görüyor. Ağapark'a giden vatandaşlar mavi ve yeşilin huzurunu yaşıyor.

Plajda otopark, muayene odası, çocuk bakım odası, şezlong, yeme içme yerleri, duş kabini, cankurtaran gibi hizmetler de bulunuyor.

Ayrıca ilçede bulunan ve Türkiye'nin sayılı sulak alanlarından biri olan Aliağa Kuş Cenneti ile Güzelhisar Deltası her yıl yüzlerce flamingoyu misafir eder. Ağapark'ın sadece 300 metre uzaklığında olan kuş cenneti doğa yürüyüşü meraklılarını kendine çekiyor.

Ağapark Plajı nerede?

Ağapark Plajı İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunuyor.

Ağapark Plajı'na nasıl gidilir?

 Şehir içine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olan Ağapark Plajı'na minibüs, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile kolayca ulaşılabilir. Aliağa dışından gelecek misafirler İZBAN'ı kullanabilir. İZBAN'dan inen yolcular minibüsle plaja gidebilir.

Ağapark Plajı giriş ücreti ne kadar?

Ağapark Plajı giriş ücreti hafta için 100 TL, haftasonu ise 150 TL'dir. Plaj saat 08:00 ile 00:00 arasında açıktır.

Kaynak: Haber Merkezi