Güvencinlik Koyu olarak da bilinen Kleopatra Koyu, konumu nedeniyle az biliniyor. Yemyeşil ağaçlar arasında gizlenen bu koya ulaşmak için yazlık bir site olan Özpamir Sitesi'nin içerisinden gidilmesi gerekiyor. Bu nedenle gizli bir koy olan Kleopatra Koyu, sakin bir tatil arayanlar için adeta keşfedilmeyi bekliyor.

İzmir'de güzelliğin en huzurlu hali: Kleopatra Koyu

Çeşme’nin saklı güzelliklerinden biri olan Alaçatı Mahallesi sınırları içinde yer alan Kleoparta Koyu, son günlerde özellikle adını sosyal medyada çok sık duymaya başladık. İsmini plajda ve deniz içinde yer alan ince taneli kumlardan alan Kleoparta Koyu, İzmir'in en güzel plajlarından biri sayılmaktadır.Giriş ücretinin alınmadığı koyda aynı zamanda özel işletmelerde bulunmuyor. Bu nedenle atıştırmalıklarınız ve sandalyelerinizi gitmeden yanınızda götürmeyi unutmayın. Temiz kumsalı, görkemli kayalıkları ve temiz havasıyla Güvercinlik Koyu olarak da bilinen Kleopatra Plajı, İzmir‘in gidip mutlaka görülmesi gereken huzurlu plajlarından biridir.

Kleopatra Koyu giriş ücreti

Çeşme'nin gizli koyu olan Kleopatra Koyu’na ulaşmak için sadece yazlık bir site içerisinden geçmeniz yeterlidir. Giriş ücreti alınmamaktadır. Ancak koy içerisinde özel işletmelerinde yer almaması sebebiyle yanınızda sandalye ve atıştırmalıklarınızı getirmenizi önermekteyiz. 

Kleopatra Koyu nerede?

Kleopatra Koyu aynı zamanda Güvencinlik Koyu olarak da bilinmektedir. Çeşme, Alaçatı Mahallesi sınırları içinde yer alan ve yemyeşil ağaçlar arasında gizlenen Kleopatra Koyu’na ulaşmak için Özpamir Sitesi'nin içerisinden gidilmesi gerekiyor. Bu güzergah veya denizden ulaşım dışında farklı bir ulaşım seçeneğinin olmaması sebebiyle koy pek bilinmiyor. Bu nedenle sakin bir tatil anlayışına oldukça hitap eden  Kleopatra Koyu adeta keşfedilmek için bekliyor.

Kleopatra Koyu'na nasıl gidilir?

Alaçatı'nın gizli cennetlerinden biri olan Kleopatra Koyu, İzmir'den 89 km uzaklıkta yer alıyor. Kleopatra Koyu’na ulaşmak için Alaçatı Port'tan sahil yolunu takip ederek Ovacık yönünde ilerlemek gerekiyor. Kleopatra Koyu'na ulaşım için iki alternatif yol bulunuyor: Özpamir Sitesi ve Ser-Tur Sitesi. Deliklikoy yönünden gelenler, Özpamir Sitesi’ni geçtikten hemen sonra Ser-Tur Sitesi’ne ulaşabiliyor.  Maalesef direk Kleopatra Koyu'na toplu taşıma ile ulaşım sağlanmıyor. Kleopatra Koyu’na özel aracınızla ziyaret etmeyi planlıyorsanız aşağıda yer alan haritaya tıklayarak yol tarifinizi oluşturabilirsiniz;
 

Kaynak: Haber Merkezi