Yiğit SÜTCÜ- İzmir’de taksi ücretleri bir ay içerisinde ikinci defa değişti. İzmir’de taksi kullanacaklar bugünden itibaren indi bindi ücreti olarak 90 TL ödemeye başlayacak. Açılış ücreti 20 TL olarak belirlenirken kilometre ücreti ise 30 TL oldu. Bu durum ne taksici esnafını ne de taksi müşterisini memnun etti. İki taraf da durumdan şikayetçi.

Konuyla ilgili İz Gazete'ye konuşan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Naci Zengin zammın başka sorunları da ön plana çıkarabileceğini ifade etti. Yolcu sayısının düşmesinden endişe eden Zengin, “Yolcu sayısında bir düşüşten bahsetmek mümkün. İndi bindi 80 TL olduğunda bunu bir miktar yaşadık. 90 TL olunca bakalım nasıl olacak. Bizim maliyetlerimiz çok yüksek, özellikle bakım ve parça maliyetleri bizi çok zorluyor. Başka ülkelere baktığımızda, sadece taksi olmak için üretilmiş basit ve ekonomik modeller görüyoruz. Bu konuda Bakanlıktan yardım istedik ama ne yazık ki geri dönüş alamadık.” İfadelerini kullandı.

Şehir merkezinden havalimanına 805 TL tutuyor  

Yeni zamlarla birlikte taksiye binmeden önce bir daha düşünmek gerekiyor. Şehrin merkezi konumunda yer alan Pasaport İskelesi önünden taksiye binip havalimanına gitmek tam olarak 805 TL tutuyor. Bu tutar kredi kartı ile ödeme yaptığınızda daha da yükseliyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ