İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde depremden sonra evlerine gelen akrabasının çocuklarına istismarda bulunan şahsın davasında karar açıklandı. Mahkeme, sanığın 27 yıl cezalandırılmasına ve hükümle birlikte tutuklama ve yakalama kararı verildi.
Mahkeme sonrası basın açıklaması gerçekleştiren UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan, şu ifadeleri kullandı: 
“Çocuklar vatandır diyerek çıktığımız bu mücadelede, depremde zarar görmüş bir aile İzmir’de akrabalarının evine sığındı. 7, 8 ve 16 yaşındaki çocuklar teyzelerinin kocaları tarafından istismara uğradı. Gittikleri evde hem bu çocuklara istismar ettiler hem de bu çocuklara pornografik yayın açtılar. Mahkeme kararını verdi. Sen evine sığınan çocuklara istismarda bulunursan 27 yıl ceza alırsın.

Ama biz bugün kulaklarımıza inanamayacağız şeyler duyduk. Savunma hakkı kutsaldır. Savunmada şunlar söylendi, oruçlu biri istismarda bulunamazmış. Bu kişi dini bütünmüş. 
Davalara gidiyoruz. Çocuklar istismara uğruyor. Çocukların söyledikleri doğru değil diyorlar.  Artık iş çığırından çıktı. Annelere iftira atmak boyutuna geldi. Bu kahraman anneler konuşmaya devam edecek. Çünkü biz cinsel istismar davalarında bu iftiraların çeşitli türlerini gördük.  
Artık kısıtlı bir şekilde ceza evine gideceksin. Hakkında yakalama kararı var bir an önce tutuklansın ve hak ettiği yere gitsin. Çocuklar yılmayın.  

Kaynak: HABER MERKEZİ