İzmir'in en ünlü ilçelerinden biri olan Seferihisar, köyleri ile de dikkat çeker. Bu köylerden biri de Beyler Köyü.

Beyler Köyü Seferihisar ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Köyün eski adı ise Benliler. Köyde zeytin, şaraplık üzüm yetiştiriciliği ve hayvancılık yapılıyor.

Aynı zamanda köyde 3 tanesi aktif çalışan 5 zeytinyağı fabrikası da mevcut.

Köyde bulunan eski su kemeri ünlü tarihi kalıntılardan biri. Kayrak taş malzemesinden yapılan kemer, köyün içerisinde, çukurda kalan bir bölgeden su geçişini sağlamak amacıyla yapıldı. Kemer yer yer yıkılmış fakat 3 gözü sağlam kalmış.


Bin yıllık gelenek

Köyde Hıdrellez geleneği ise bin yıldır yaşatılıyor. Köylüler, aynı meydanda toplanarak Hıdırellezi kutluyor.

Köy halkı yöresel kıyafetlerini giyiyor, askere gidecek oğulları olanlar birer koyun bağışlıyor. Kesilen kurbanların etleri köyün kadınları tarafından pişiriliyor. Pişirilen etli nohut, kavurma, etli pilav gibi yemekler meydanda toplanan misafirlere askere gidecek gençler tarafından ikram ediliyor. Genç çiftler, nişanlılar, sevgililer meydana kurulan büyük salıncağa biniyor.

Beyler Köyü'nde çok sayıda yürüyüş rotası da bulunuyor. Köyü ziyaret edip doğa içinde yürüyüş yapabilir, huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Aynı zamanda köy yolu üzerinde bir de baraj bulunuyor. Beyler Barajı kenarında oturabilir, piknik yapabilirsiniz.

Beyler Köyü'ne nasıl gidilir?

Özel aracınızla gidecekseniz Seferihisar Devlet Hastanesi yolunu dümdüz takip etmeniz gerekiyor. Önce karşınıza muhteşem bir baraj manzarası çıkacak. Yolu devam ederek köye ulaşabilirsiniz.

Toplu ulaşımla gitmek isterseniz de İZTAŞ otobüsleri günün belirli saatlerinde köye ulaşım sağlıyor. Seferihisar Son Durak'tan kalkan 990 numaralı otobüsle köye ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi