Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi ve Güzeltepe Mahalle Meclisi, Çiğli’nin Güzeltepe Mahallesi’nde inşa edilen ve ruhsatı verilen Süleymancılara ait öğrenci yurduna ruhsat veren ve açılışına müsaade eden tüm kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusundan önce basın açıklaması gerçekleştiren Çiğli Halk Temsilcileri adına basın açıklamasını, Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Emel Diril okudu. Diril açıklamasında, “Kentlerde , köylerde yoksulluktan, çaresizlikten yararlanarak çocuklarımızı bu karanlığa mahkum edenlerle gerçek bir mücadele etmek zorundayız. Güzeltepe halkının verdiği mücadele Türkiye'nin dört bir yanına örnek olmalı. Olmalı ki Aladağ'da 11 kız çocuğumuzu bir daha kaybetmeyelim, Ensar Vakfı'nda yaşananlar bir daha yaşanmasın, hesap sormak zorundayız ve her gün bir gün daha gecikmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Anayasada hala laiklik var”

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında hala laiklik olduğunu ve bu yurdun laikliğe aykırı olduğunu ifade eden Diril, “Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi ve Güzeltepe Mahalle Meclisi ile Güzeltepe'de açılmak istenen tarikat yurduna karşı ve bu yurdun kapatılması için verdiğimiz mücadelenin bir parçası olarak bir suç duyurusunda bulunduk bugün. Bu yurdun arazisinin temininden, yapı ruhsatını verenler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği onay dahil yurdun o mahallede yükselmesinde parmağı olan tüm kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan suç duyurusunda bulunduk. Eğitimde laiklik esas yazan bir Anayasamız var. Tekke ve zaviyeleri kapatan kanun hala yürürlükte” dedi.

“Kurtarılmayı bekleyen Narinler için biz varız”

Diyarbakır’da katledilen Narin Güran gibi çocuklar için burada olduklarını söyleyen Diril, tarikatlarla mücadeleye devam edeceklerini kaydederek şöyle konuştu:
“Yine Anayasa tartışmalarının yapıldığı bu günlerde Anayasa'da açıkça din istismarı yapılamayacağı yazar. Yaşadıklarımız hukuka, Anayasa'ya sığmıyor, hukuksal olarak da açıklamak yetmiyor. Tarikatlar sivil toplum kuruluşudur diyen bakan, çocuklara anti-bilimsel, gerici maarif modeli müfredat hazırlayan Milli Eğitim Bakanı, bakanlığı, okullara imam atama protokolü ÇEDES'e imza atanlar bugün yaşadıklarımızın siyasi sorumlularıdır. Buradan çağrımızdır, bu ülke kurtarılmayı bekleyen Narin'ler ile Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi şirketleri, patronları, siyasileri, kirli ilişkileri ile bir suç örgütü olan tarikatlar ile mücadele etmeye devam edecek. Bulunduğumuz her mahallede, her kentte, okullarda tarikatlarla mücadele etmek zorundayız.”

“Tarikat değil, kreş istiyoruz”

Güzeltepe Mahalle Meclisi adına söz alan Faruk Demir, mahallelerinde tarikat istemediklerini, kreş istediklerini, yaşam alanı istediklerini söyleyerek, şöyle konuştu:
“Mahallemizde tarikatları istemiyoruz. Ayrıca bir sürü ihtiyacımız var. Tarikat yurdu istemiyoruz, çalışan anneler için kreş istiyoruz, çocuklarımız için yaşam alanı, spor tesisi istiyoruz. Ülkemizin tarikatlar aracılığıyla sürüklenmek istendiği karanlığın bilincindeyiz. Bende bu mahallede yaşıyorum. Bu mahalle hepimizin, birlikte mücadele ile tarikat oluşumlarını engelleyebiliriz.” dedi.

Kaynak: BATUHAN KAYA