İzmir'e 1 saat mesafede, adeta mini bir Karadeniz olarak tasvir edilen Manisa Ahmetli Alahıdır Köyü'ne ulaşım biraz zor olsa da eşsiz bir doğa deneyimi için kesinlikle buna değer. 

Az nüfusu, muhteşem doğası ve temiz havası ile yaz tatilinde bir günlük rotanızı seçebileceğiniz bu köyde herhangi bir tesis ve marketin olmaması dikkat çekiyor. 

Tarihi köprüsü görenleri büyülüyor

Köyde, Gencer çayı üzerine tamamen taştan olan bir kemer köprü bulunuyor. Köprü üzerinde tarih yazılı olmasa da, 1910-1912 yıllarında yapıldığı tahmin ediliyor. Köprü, Çakıcı Mehmet Efe tarafından yapılırken ismini de kendini yaptıran kişiden alıyor. Çakıcı Mehmet Efe Köprüsü'nün hemen yanında ise bölgenin en eski su değirmeni bulunuyor.

Bölgede tesis ve market yok

Ahmetli Alahıdır Köyü'nün en dezavantajlı özelliği ise bölgede tesis veya marketin bulunmaması. Köye varmadan önce ihtiyaçlarınızı karşılayacak alışverişi yapabilir ya Alahıdır Köyü'nde okulun karşısındaki köy bakkalına gidebilirsiniz.

Alahıdır Köyü'nün nüfusu 

Yıllar geçtikçe azalan bir nüfus seyrinde olan Manisa'nın Alahıdır Köyü'nde 2023 itibarıyla bin 172 kişi yaşıyor. 

Alahıdır Köyü'ne nasıl gidilir?

İzmir'den Manisa Alahıdır Köyü'ne giden doğrudan bir otobüs veya tren yok. Ancak özel arabanızla bir saat kadar sürecek yolculuğa çıkmanız mümkün. 

Öncelikle İzmir'de Altınyol/Mürselpaşa Blv./D300/D550 hedefine ilerleyin.

D300 üzerinde ilerleyin. Sancaklıbozköy konumunda O-5/E881 üzerinden Manisa Turgutlu Yolu/D250 hedefine gidin. O-5/E881 üzerinden çıkış yapın.

Turgutlu konumunda İzmir Uşak Yolu/D300/E96 hedefine gitmek için Manisa Turgutlu Yolu rotasını izleyin.

Barbaros hedefine gitmek için D300/E96 rotasını izleyin.

Alahıdır konumunda arabayla Alahıdır Köyü Yolu hedefine gidin. Yaklaşık 4-5 dakika içinde köye ulaşmış olacaksınız. 

Kaynak: Haber merkezi