İzmirim Kart Mobil Uygulaması, yanınızda fiziksel kart olmadan telefonunuzla toplu taşımadan faydalanmanızı sağlar. Dijital kartınızı, “İzmirim Kart” adlı mobil uygulama içerisinden oluşturabilirsiniz. Uygulamada, QR kod özelliğini ve telefonunuzun NFC özelliğini kullanarak ulaşımdan kolayca faydalanabilirsiniz.

Dijital uygulama ile 5 farklı kart tipi sunulmaktadır.  

Kartınızı oluştururken TAM, Öğrenci, Öğretmen, 60 ve 65 Yaş kişisel kart tipinizi seçmeyin unutmayın.  Her TC Kimlik numarasına bir tip dijital kart tanımlanabilmektedir.

İzmirim Kart QR nasıl kullanılır?

Dijital kartınıza bakiye yüklemesi yaptıktan sonra, mobil uygulamanın ana menüsü üzerinden “QR ile öde” kısmına basınız, bu aşamadan sonra telefonunuzun kamerası açılacaktır. Telefon kameranızı, biniş için kart okuttuğunuz mekanizmada ekrana yöneltin ve ekrandaki siyah beyaz kutucuğu kameranıza okutunuz. İşleminiz bu kadar.

İzmirim Kart Dijital nerelerde kullanılır?

Standart İzmirim Kart’ta olduğu gibi; aktarma, indirimli biniş, halk taşıt ugulaması, gittiğin kadar öde gibi özellikler dijital kartta da geçerlidir.

Mobil uygulama üzerinden fiziksel kartınıza da yükleme yapabilirsiniz.

Dijital Kartınızı; Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Teleferik Tesisleri, Akıllı Tuvaletler, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Buz Pisti gibi alanlarda da kullanabilirsiniz.

İptal ve iade

Dijital Kart oluşturma aşamasına sizden 20 TL. tahsil edilmekte bakiye olarak kullanılmak üzere kartınıza aktarılmaktadır.  Kartın kullanılmaması halinde söz konusu tutar, talep üzerine kartın iptal edilmesi koşuluyla iade edilmektedir.

Dijital kartınıza yapılan dolum işlemleri karta anında yansımaktadır. 
Karta yapılan bakiye yükleme işlemleri; kartın kullanılmamış olması halinde iade edilir.

Karta yapılan dolum işlemine ait bakiyenin kullanılması halinde; kart iptal edilebilmekte ancak karta yüklenmiş bakiyenin iadesi mümkün olmamaktadır.

Dijital karttaki bakiye fiziksel kartlara aktarılamamaktadır.

Dijital Kart kullanım desteği için [email protected] adresine e- posta gönderebilir, 153 çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi