İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan ekonomik krizde zorlanan vatandaşlara hizmet vermek için İzmir Kent Lokantalarını kurmaya başladı. Artan gıda fiyatları nedeniyle sağlıklı beslenmekte zorlanan vatandaşları düşünen belediye, şimdiye kadar 5 kent lokantasını hizmete soktu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Lokantaları'nı sizin için derledik.

İlk kent lokantası Kemeraltı'nda

Kent Lokantaları'nın ilki Kemeraltı Çarşısı'nda açıldı. Kent Lokantası, Balıkçılar Çarşısı içinde bulunuyor. Tam adresi ise: Konak Mahallesi 874 sokak No: 1 iç kapı no: 11 Konak olarak geçiyor.


İkinci Kent Lokantası Çiğli'de

Belediye ikinci kent lokantasını ise Çiğli'de açtı. Bu kent lokantası da Çiğli Maltepe Mahallesi'nde bulunuyor. Tam adresi ise: Maltepe Mahallesi, Cemil Meriç Bulvarı no: 9/A Çiğli olarak geçiyor.

Üçüncü Kent Lokantası Karabağlar'da

Belediye üçüncü kent lokantasını ise Karabağlar'da açtı. Bu kent lokantası da Karabağlar'da Bozyaka Hastanesi'nin arkasında bulunuyor. Tam adresi ise: Bahar mahallesi 2918 sokak no: 3 Yelyaran Apt. D:2/10/11 Karabağlar olarak geçiyor.

Dördüncü Kent Lokantası Menemen'de

İzmir Büyükşehir dördüncü kent lokantasını ise Menemen'de açtı. Lokanta, Mermerli Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No:30-A adresinde hizmet verecek.

4 çeşit yemek 50 TL

İzmir Büyükşehir'in açtığı kent lokantalarında ekonomik krizle boğuşan vatandaşlar 50 TL'ye dört çeşit yemek yeme imkanı buluyor. Kent lokantaların kentin diğer bölgelerine de yayılması hedefleniyor.

Kent Lokantalarındaki menüler 4 çeşitten oluşuyor ve her gün Grand Plaza AŞ bünyesinde çalışan gıda mühendisleri tarafından belirleniyor. Menüde beslenme değerleri gözetilerek belirlenen doyurucu bir ana yemek ve tüm menüyle uyumlu şekilde belirlenen bir çorba yer alıyor. Menüde, ilave olarak pilav, makarna gibi çeşitlerin yanı sıra muhakkak salata veya tatlı ya da meyve gibi bir yardımcı yemek de bulunuyor. Kent Lokantalarının 50 TL’den sunulan menüsüne dahil olan su ve ekmek de İzmir’in kendi üretimi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş Bademli’de ürettiği doğal kaynak suyu Bademsu ve Çiğli Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen Halk Ekmek vatandaşlara sunulan menüde yer alıyor.


Kent Lokantası açılış saati

Kent lokantaları hafta içi her gün saat 11:30'dan itibaren hizmet vermeye başlıyor.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ