TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı olan Ender Yorgancılar, Torbalı Ticaret Odası’nı (TTO) ziyaret etti. Torbalı Ticaret Odası’nın meclis, yönetim kurulu, meslek komitesi başkanları ve kadın- genç girişimciler kurulu başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; bölgedeki sanayicilerin yer talepleri ve işletmelerin yaşadığı personel tedariki sorunları detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Toplantıda, sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretilmesi ve iş gücü açığının kapatılması için çeşitli öneriler değerlendirildi. Ayrıca, sanayinin gelişimi ve yerel ekonominin güçlendirilmesi konularında iş birliğinin artırılması gerektiği vurgulandı.

Yeni OSB şart

Toplantıda konuşan Olgun, “Günümüzün en büyük problemleri kalifiye elaman sorunu ve sanayicinin yeni yer talebi. Şu anda hangi firmamıza gitsek, ‘Personel tedarik edemiyoruz’ talebi ile karşılaşıyoruz. Biz bu sorunu yıllardır gündeme getiriyoruz fakat eğitim sistemimiz ve sanayicinin ihtiyacı noktasında uyuşmazlık yaşıyoruz. Çalışmalarına başladığımız Mesleki Eğitim Merkezi ile daha pratik bir model ve staj imkânları üzerinde duracağız. Bu noktada TOBB’un da desteğine ihtiyacımız var. Ayrıca Torbalı, 1500’ün üzerinde sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan bir üretim merkezi. Fakat sanayicilerimiz, büyük bir yer sıkıntısı yaşıyor. Tarım alanlarının dışında, orman vasfını yitirmiş alanlarda OSB’lerimizin yeni etaplarının kurulmasını istiyoruz. Ender başkanımız bunu toplantılarda sık sık dillendiriyor. Biz de diyoruz ki İzmir’in yeni OSB’si Torbalı’ya kurulsun. Yerimiz mevcut, talep yüksek. Torbalı en doğru lokasyon” dedi.


Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçedeki sanayi kuruluşlarının ağırlıklı olarak bulunduğu ilçedeki önemli sanayi kuruluşlarının yer aldığı bölgelerdeki yolların bozuk olmasının yarattığı sorunlara dikkat çekti. Olgun, "Yolların ağır vasıta araçlar tarafından kullanılması büyük tahribat yaratıyor. Yıllardır fabrikalarımızın yolları yapılmıyor, ihracatta 66 ili geride bırakan sanayicimizin yollarının hala bozuk olması büyük bir mağduriyete yol açıyor" dedi. Yazıbaşı, Pancar, Ayrancılar ve Subaşı bölgesindeki sanayicinin yol ve alt yapı sorunu yaşadığını ifade eden Olgun “Seçim döneminde odamızı ziyaret eden tüm büyükşehir belediye başkan adaylarımıza anlattık. İhracatta 66 ili geride bırakan sanayicinin yolu yol değil, alt yapıda yıllardır çözülmeyen sorunlar mevcut” dedi.

Torbalı önemli bir merkez

Torbalı’nın, İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirten Yorgancılar, "İzmir’in en çok iftihar ettiğim ilçelerinin başında Torbalı geliyor. Çünkü bu bölgenin gençleşmesi, yapılaşması övgüye şayan. Torbalı Ticaret Odası Başkanımızın da çalışmalarını takdir ediyorum,  ilçe için büyük şans. Bu da Torbalı’nın bu denli gelişmesinde önemli bir avantaj sağlıyor" şeklinde konuştu. Yorgancılar ayrıca, Torbalı’nın lojistik konumunun önemine dikkat çekerek, "Siz değerli sanayicilerimizin de desteği ile hakikaten Torbalı, önemli bir merkez haline geldi. Bu durumun artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Torbalı gibi gelişmiş kent merkezlerine ihtiyaç duyuyoruz. Buranın lojistik konumu büyük bir önem arz ediyor. İZBAN ile rahatlıkla İzmir’e ulaşım sağlanabiliyor, ayrıca havalimanına 20 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabiliyorsunuz. İstanbul-İzmir otobanına ise doğrudan bağlantısı var. Hem Aydın istikametindeki bölgelere hem de İzmir’e çok kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Torbalı, İzmir için büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı. Meslek lisesi talebine de değinen Yorgancılar, "Bu talebiniz ile ilgili TOBB Başkanımız Rıfat Bey ile görüşecek ve gerekli çalışmalara başlayacağız" müjdesi verdi.

Kaynak: BÜLTEN